Η Caitlyn Jenner και η Τρανσφοβια

Πόσα σκατά μπορείς να μαζέψεις σε ένα νήμα στο fb:

-Οι Καρντάσιανς «είναι τρελές», στη θέση της φράσης «δε μου αρέσουν» ή «δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά μου», γιατί έχουμε μάθει να δαιμονοποιούμε τις ψυχικές ασθένειες.

-Τον «γάμησαν». Δηλαδή ρε παιδί μου, διείσδυσαν μέσα του. Πράγμα που κάνουν οι γκέι. Που είναι κακό ένας άντρας να τον τρώει, επειδή γίνεται λιγότερο άντρας, ε; (spoiler: όχι, δεν είναι κακό και όχι, συνεχίζει να είναι άντρας εφόσον αυτοπροσδιόριζεται ως άντρας) Οπότε μετά «έγινε» γυναίκα που είναι πάλι κακό, γιατί πώς μπορεί ένα άτομο που ήταν γνωστό με ταυτότητα φύλου άντρα, να «ξεπέφτει» και να αποκαλύπτει ότι αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα; Τον εκθηλύκευσαν οι κακές Καρντάσιανς! Τον τρομάζει αυτό ως cis άντρα τον τύπο στο screenshot όσο να ‘χει! Κι όλα αυτά επειδή τον «γάμησαν» οι κακές Καρντάσιανς. Γιατί για όσα θεωρεί κακά η πατριαρχία, φταίει η γυναίκα. Patriarchy logic.

-«Χιούμορ ηλίθια». Όταν θέλω να γελάσω, θα προσβάλω όσες καταπιεσμένες ομάδες θέλω. Α και θα σε πω ηλίθια όταν λες κάτι που με πειράζει γιατί είμαι και ableist μέσα σε όλα και θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι είναι κατώτεροι από κάποιους άλλους, σύμφωνα με μια άκυρη κλίμακα νοημοσύνης, και θα σου επιβληθώ με βάση αυτό.

-«Χαλάρωσε λίγο». Μην αρπάζεσαι, δε μου αρέσει ο τρόπος που εκφράζεσαι και ο τόνος σου, και σου το λέω χωρίς να σκέφτομαι και να συνυπολογίζω τον δίκαιο κοινωνικό θυμό σου. «Φυσικά και είναι χιούμορ», το επικυρώνω κι εγώ, ο άλλος που επίσης άμα θέλω να γελάσω, θα γελάσω στις πλάτες καταπιεσμένων ομάδων.

-«Θίχτηκες». Και βέβαια θίχτηκε, αφού είσαι ένα τρανσφοβικό σεξιστικό σκατό.

-«Θες και σοβαρή κοινωνιολογική άποψη». Ναι, γιατί για να μην είσαι τρανσφοβικός σκατιάρης, πρέπει να κατέχεις κοινωνιολογία, υπάρχουν δύο άκρα, τρανσφοβία και ακαδημαϊκός λόγος, είναι γνωστό άλλωστε. Not.

-«Bruce Jenner» και αρσενικό άρθρο όποτε αναφερόμαστε στην Caitlyn Jenner. Γιατί αν αλλάξεις το όνομά σου από Μανώλης σε Αριστόδημος, θα είναι οκέι από μένα να σε λέω Μανώλη ε; Και πες εντάξει, δε χάλασε κι ο κόσμος σου για ένα όνομα. Εσένα, που είσαι cis άντρας. Μόνο που εδώ μιλάμε για τρανς άτομα, άτομα τα οποία βιώνουν τρομερή καταπίεση από την κοινωνία για την ταυτότητα φύλου τους, και οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτής της ταυτότητας, με αναφορές σε παλιότερα ονόματα και χρήση λάθος γένους αντωνυμιών, είναι τρανσφοβική.

-Bonus point: Πάρε και ένα βίντεο ενός άλλου τρανσφοβικού σεξιστή, είναι τα ίδια σκατά με εμένα.

~Northstar

jenner