Καθημερινός Σεξισμός

Εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στα μέσα ένα μισογύνικο film noir, με την υπόθεση μιας γυναίκας που όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγο της.

Φυσικά μιας και η δράστις είναι γυναίκα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα »εγκλήμα πάθους» όπως συνηθίζονται να αποκαλούνται από τα μίντια οι δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους, αλλά με μία γυναίκα αράχνη που επιστρατεύοντας τα πιο ύπουλα μέσα κατάφερε να φάει το καημένο το παλικάρι.

Στα ψιλά γράμματα των άρθρων, διαβάζουμε ότι η συγκριμένη γυναίκα υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και πως ο σύζυγος της, ο οποίος την ζήλευε παθολογικά αποπειράθηκε να τη σκοτώσει με το ίδιο όπλο.
Αρθρα παντελώς αποπροσανατολισμένα από τις πραγματικές αιτίες, που αγνοούν πως τις περισσότερες φορές τέτοια περιστατικά συνδέονται με την πρότερη κακοποιητική συμπεριφορά του συζυγου, οδηγούν στην απανθρωποποίηση της δράστριας, κλείνοντας τα μάτια στην ιστορια της.

Αυτό που προέχει έιναι να προσφέρθει θέαμα σε ένα κοινό, που ήδη στήνει στα σχόλια λαικά δικαστήρια. Το μίσος που ξεχύνεται δεν έχει να κάνει με την πράξη του φόνου. Αυτό που τους ενοχλεί είναι που μια γυναίκα δεν σεβάστηκε το θεσμό της οικογένειας και που έβλαψε έναν άνδρα άξιο με καλή δουλειά και ένα υπολογίσιμο κοινωνικό στάτους.
*Miοl de Guerra*

FILM NOIRFILM NOIR2FILM NOIR3

Advertisements