Καθημερινός Σεξισμός

Μπορούμε να αναλογιστούμε ένα λεπτό γιατί τόσο συχνά όταν θέλουμε να επιτεθούμε σε έναν άντρα αναφερομαστε στη μάνα του με αυτόν τον τρόπο, λες και το χειρότερο που μπορει να συμβεί σε έναν άντρα είναι να «του γαμ*σει» κάποιος μια γυναίκα της οικογένειάς του (μάνα, αδελφή σύζυγο)? Γιατί το «γ*μω την μάνα σου» είναι από τις πιο διαδεδομένες βρισιές?

Η συνήθεια αυτή καταρχήν αναπαράγει την αντίληψη οτι το σεξ είναι κάποιου είδους τιμωρία για τις γυναίκες και μέσω των γυαναικών και για τους δικους τους άντρες.Δεύτερον,έχει να κάνει με το σύμπλεγμα της τιμής και της ντροπής το οποίο έχει μελετηθεί από τους ανθρωπολόγους και σύμφωνα με το οποίο η γυναίκα οφείλει να διατηρεί την σεξουαλική της αγνότητα και ο άντρας την τιμή του, η οποία ομως περνάει μέσα από τον σεξουαλικό έλεγχο και άρα την καταπίεση των γυναικών της οικογενείας τους.

Οπως και να ‘χει για άλλη μια φορά η συζήτηση εκτροχιάζεται εις βάρος των πολιτικών επιχειρημάτων και κατευθύνεται προς το μ***ί μιας γυναίκας. We expect better απο το κοινό ορισμένων σελίδων.

~Hürrfem Sultan

πανούσης

Advertisements