Όταν Λες σε Έναν Άντρα Ότι Είναι Σεξιστής

Aυτή είναι η αντίδραση ενός άντρα στην απλή υπόδειξη ότι μια αναρτησή του (η γνωστή ατάκα «μην το παίζετε ντίβες, π**τσο τρώτε, οχι χαβιάρι») ήταν σεξιστική.

Δυστυχώς η τάση κάποιων ανδρών να απαντούν στην επισήμανση του σεξισμού με ακόμα περισσότερο σεξισμό είναι μια καθημερινή εμπειρία για τις γυναίκες στο διαδίκτυο -και όχι μονο- αν και συνήθως περιορίζεται σε σχόλια του τύπου «γύρνα στην κουζίνα σου». Όχι σπάνια όμως παίρνει την μορφή ευθείων επιθέσεων και απειλών οπως στην προκειμένη περίπτωση.

Οι αντιδράσεις αυτές αποδεικνύνουν πως η πεισματική προσκόλληση κάποιων στο δικαίωμά τους να κάνουν σεξιστικά αστεία και σχόλια και οι άρνηση να κάνουν οποιδήποτε διάλογο σχετικά με τον σεξισμό δεν κρύβει πάντα αθώα στερεότυπα από άτομα που απλά δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν. Οι βίαιες αυτές αντιδράσεις δείχνουν πως πίσω από τον καθημεριό, ανέμελο σεξισμό κρύβεται ένα βαθύ μίσος προς τις γυναίκες που δε θέλει και πολύ για να βγει στην επιφάνεια -αρκεί απλά μια γυναίκα να τολμήσει να βγάλει γλωσσα» διεκδικώντας τον σεβασμό που θεωρεί οτι αξίζει στο φύλο της.

~Hürrfem Sultan

παπας 1παπασ 2papas 3