Η Kim Kardashian και τα Καλά Κορίτσια™

Οχι ρε Κιμ. ΟΧΙ ΡΕ ΚΙΜ, μη με απογοητεύεις έτσι την φεμινίστρια, σε είχα βάλει πολύ ψηλά!

Η αγαπημένη Kardashian όλων είναι άλλο ένα παράδειγμα γυναίκας που έχει εσωτερικεύσει τον μισογυνισμό και το δίπολο καλό-κακό κορίτσι. Όπως δείχνει και το γεγονός ότι η λεζάντα «one good girl is worth 1000 bitches» έχει μπει στην φωτογραφία με τον αγαπημενο της, η αποδοχή του κλασικού διαχωρισμού γίνεται πάντα με σκοπό να κερδηθεί η επιδοκιμασία και αγαπη των αντρών και σημαίνει πως οι γυναίκες έχουν μάθει να βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τα μάτια των ανδρών οι οποίοι είναι και οι κριτές της αξίας μας.

Όπως επίσης ξεκάθαρα αποδεικνύει η περίπτωση της Kim βέβαια, τα όρια ανάμεσα στα καλά κορίτσια και τις «bitches» δεν ειναι διακριτά και δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος να αποφυγεις τον χαρακτηρισμό της «τσούλας» στην πατριαρχία. Η Κιμ, που ήταν πάντα «σοβαρό κορίτσι» με σκοπό τον γάμο, και τώρα θα γίνει μητέρα του δεύτερου παιδιού της, έχει επίσης ένα sex tape στο ενεργητικό της και αρκετές γυμνές φωτογραφίες. Κάθε γυναίκα όμως όσο και να προσπαθεί να συμμορφωνεται με τα ιδανικά της πατριαρχίας, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γίνει για κάποιον το «κακό» κορίτσι είτε επειδή φόρεσε λιγο πιο βαθύ ντεκολτέ, είτε επειδή φλέρταρε πιο «επιθετικά» από ότι της επιτρεπόταν, είτε επειδή έκανε σεξ με πάνω από έναν άντρα, είτε επειδή δεν έκανε σεξ αλλά φίλησε κάποιον πολύ νωρις.

Όπως είπε και η Τina Fey «Πρέπει να σταματήσετε να αποκαλείτε ή μια την άλλη ‘τσούλα’ και ‘πουτ*να». Το κάνει απλά ευκολότερο για τους άντρες να σας αποκαλούν ‘τσούλες’ και ‘πουτ*νες’

~Hürrfem Sultan

kimtina

Advertisement