Ένας Άντρας που (Κάνει ότι) Δεν Καταλαβαίνει την Έννοια της Συγκατάθεσης

Koυλτούρα του βιασμού ειναι όταν οι άντρες δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν οτι δεν καταλαβαινουν) τη διαφορά ανάμεσα στο φλερτ και στην σεξουαλική παρενοχληση καθώς και την έννοια της συγκατάθεσης γενικότερα.

Η φράση «Αν ειμαι μανάρι ομως και στην πέφτω δεν το λες σεξουαλική παρενοχληση» έχει δύο συνέπειες: από τη μία σημαίνει οτι αυτός που τη λέει δεν αντιλαμβάνεται οτι αν ένα «μανάρι» την πέφτει σε μια γυναίκα μπορεί να γουστάρει κι αυτή και ακριβως γι αυτο να μην αποτελεί σεξουαλική παρενοχληση. Από την άλλη οδηγει στο συμπέρασμα οτι ένας όμορφος άντρας δεν μπορεί ποτέ να παρενοχήσεί σεξουαλικά μια γυναίκα γιατί αυτή αποκλείεται να μη θέλει το ενδιαφερον του. Η έννοια της συναίνεσης απο τη μεριά τυς γυναίκας για άλλη μια φορά αγνοείται σε όλην αυτή την αλληλεπίδραση.

Καμία έκπληξη δε θα έπρεπε να προκαλέσει το γεγονός οτι ο ίδιος άντρας που αρνειται να καταλάβει την έννοια της συναίνεσης ειναι και αυτός που θεωρεί τον βιασμό κάτι που απορρέει απο τη «φύση» του άντρα αλλά και ο ίδιος που θα απαντήσει χυδαία σε μια γυναίκα που απλά διαφωνεί μαζί του, θεωρώνας μάλιστα ότι το «πάρε την 30άρα π**τσα μου» θα τη βάλει στη θεση της -γιατί στην κουλτούρα του βιασμού η π**τσα πάντα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και όχι σχέση με την σεξουαλική επιθυμία καθαυτή.

~Hürrfem Sultan

despina

Advertisement