Γιατί οι Άντρες δεν Χαιρετάνε Άλλους Άγνωστους Άντρες;

Προς όσους ισχυρίζονται οτι το να λες γεια σε μια άγνωστη κοπέλα, ή να της ζητάς να χαμογελάσει σημαίνει οτι απλά ειναι «ευγενικοί», «κοινωνικοί», ή «κάνουν ένα κοπλιμέντο», ρωτάμε κι εμείς με τη σειρά μας: Αν είναι τόσο αθώο και δεν έχει να κάνει με το σεξ ή το φύλο, γιατί οι άντρες δεν λένε «γεια» σε άλλους άγνωστους άντρες στο δρόμο? Αν είναι τόσο φιλικοί, γιατί δεν ζητάνε από αλλους άντρες να χαμογελάσουν?

Ο κωμικός Elon James White μάλιστα, έχοντας την ίδια απορία, ξεκίνησε πέρσι το hashtag ‪#‎DudesGreetingDudes‬ -κάτι που αν συνέβαινε στην πραγματικότητα υποψιάζομαι ότι θα ενοχλούσε πολλούς ετεροφυλόφιλους άντρες που τώρα επιμένουν οτι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να χαιρετάνε αγνώστους στο δρόμο.

Το ότι τα cat calls και οι χαιρετούρες προς άγνωστες γυναίκες δεν ειναι απλά εκδήλωση κοινωνικότητας, γίνεται φανέρό -όπως δείξαμε και στις προηγούμενες αναρτήσεις-, και από τον τρόπο που πολλοί άντρες αντιδρούν όταν δεν έχουν την απόκριση που θεωρούν ότι τους οφείλουμε. Ας τα σκεφτούν ολο αυτά οσοι ισχυρίστηκαν οτι το να απαντήσουμε ειναι απλά «δειγμα ευγένειας και κοινωνικής παιδείας».

http://www.buzzfeed.com/rachelzarrell/dudes-greeting-dudes…

~Hürrfem Sultan

if it's so normal and well intended

elon

Advertisements