Γιατί οι Αντι-Φεμινιστές Είναι και Μισογύνηδες

«Ταυτίζετε τις έννοιες του αντι-φεμινιστή και του μισογύνη», αναρωτιέται αθώα ο Γιάννης, που σε παλιότερο σχόλιό του* είχε δηλώσει για τις φεμινίστριες πως «κάτι μαλακισμένες σαν εσάς θα ήταν πολύ ωραίο θέαμα να καίγονται στη πλατεία Συντάγματος» (sic).

Ο Γιάννης είναι ένα καλό παραδειγμα άντρα που αποδεικνύει πως το να είσαι αντιφεμινιστής και μισογύνης ΕΙΝΑΙ το ίδιο πράγμα. Μπορείς βέβαια να μην είσαι φεμινιστής γιατί δε σε έχει απασχολήσει ποτέ το θέμα, γιατί δεν το έχεις ψάξει -όπως πιθανότατα ήταν πολλ@ φεμινίστριες και σύμμαχοι παλιότερα. Αλλά αν σε ενοχλει τοσο ο φεμινισμος που να τασσεσαι ρητά εναντίον του, αν σε ενοχλούν τοσο πολύ οι φεμινίστριες που να ξοδεύεις χρόνο για να τις παρενοχλήσεις διαδικτυακά, αν στην σπάνε τόσο που να εύχεσαι να καούν ζωντανες, μάντεψε τι: ΝΑΙ,ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ. Αν «αγαπας» μονο τις γυναίκες που νίωθεις οτι εκπληρώνουν τον ρόλο που εσύ έχεις φανταστεί γι αυτες, τοτε δεν αγαπάς τις γυναίκες, αγαπάς τον εαυτό σου και την θλιβερή μισογυνική σου πραγματικότητα. Αν ο φεμινισμός χτυπάει κάποιο νεύρο που σε προδιαθέτει αρνητικά, τότε είναι μάλλον γιατί αρνείσαι να εγκαταλείψεις τις σεξιστικές συμπεριφορές σου. Κι αν θεωρείς ότι οι γυναίκες έχουν ήδη κατακτήσει την ισότητα, μάλλον δεν δίνεις και πολλή σημασία στα προβλήματά τους, στην καθημερινή τους πάλη με τον σεξισμό. Και παρα την κλάψα για την εξίσωση του αντιφεμινιστή με τον μισογύνη, παρά την κλάψα για ανιστροφο ρατσισμο, ας προσέξουμε ότι ειναι ο Γιάννης που θεωρεί ότι το κάψιμο των σουτιέν θα έπρεπε να τιμωρείται με το κάψιμο των γυναικών.

Συγγνώμη που θα σας ξεβολέψω από την (ουδέτερη) θέση σας αλλά δεν υπάρχει μεσαίο οδός ανάμεσα στον φεμινισμό και τον μισογυνισμό, όπως δεν υπάρχει και μεσαίος δρόμος ανάμεσα στον ρατσισμό και τον αντιρατσισμό, την υποστήριξη των LGBTQ δικαιωμάτων και την ομοφοβία. Αν δεν τάχθείς ρητά εναντίον μιας αδικίας τότε την διαιωνιζεις. Αν επιλέγεις να διατηρήσεις το προνόμιό σου και αρνείσαι να ανοιξεις τα μάτια σου μπροστά σε οσ@ς υποτιμούναι, παρενοχλούνται, κακοποιούνται, δολοφονούνται, τότε απλά είσαι κομμάτι του προβληματος.

~Hürrfem Sultan

arwnis

*https://naieisaimisogynis.wordpress.com/…/καθημερινός-σεξι…/