Η Μέση Ανατολή ως Μισογυνικό Άλλοθι

Αχ αυτή η μυθική, εξωτική Μέση Ανατολή, με τις τόσο καταπιεσμένες γυναίκες σε αντίθεση με τις καλοζωισμένες και καλομαθημένες ΔυτικΙές. Τι βολικό σημείο αναφοράς που είναι για τους αντιφεμινιστές όλου του «αναπτυγμένου» κόσμου. Τι όμορφα που χρησιμεύει για να μας πουνε, λίγο πιο ευγενικά,»και πολλή ελευθερία σας δώσαμε, σκάστε τώρα μη σας τη πάρουμε πίσω και καταντήσετε σαν αυτές με την μπούργκα»

Περίεργο όμως, δεν ακούω πολλούς να χρησιμοποιούν τους «Μεσανατολίτες» (γιατί τα αποικιοκρατικά κατάλοιπα μας κάνουν να σκεφτόμαστε την Μ.Ανατολή ως ενιαία και ομοιογενή) που εκτελούνται δημόσια από τζιχαντιστές να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για να το βουλώσουν οι Έλληνες που «κλαίγονται» για την κρίση, την μείωση των συντάξεων και του βασικού μισθού, την αύξηση των φόρων και την ανεργία. Είναι σχεδόν σαν η καταπίεση που συμβαίνει σε μια μακρινή χώρα να μην είναι το μέτρο σύγκρισης οταν μιλάμε για τα προβλήματα των λευκών, ετεροφυλόφιλων, cis αντρών. Θα έλεγε κανείς, ότι μοιάζει σαν οι λευκοί, ετεροφυλοφιλοι, cis άντρες να θεωρούν τον εαυτό τους υπεύθυνο να καθορίσουν τα αποδεκτά όρια καταπίεσης εκ μέρους όλων μας και να αποφανθούν για το πoια παράπονα είναι έγκυρα -μόνο αυτά που αφορούν τους ίδιους.

Η πατριαρχία παίρνει διαφορετική μορφή σε κάθε χώρα, σε κάθε πολιτισμό, σε κάθε context, κι εμείς τις καταπολεμάμε όλες. Όσο προσπαθεί να μας πείτε ότι πρέπει να το βουλώσουμε γιατί «υπάρχουν και χειρότερα», τοσο πιο ξεκάθαρο κάνετε ότι απλά θέλετε να είστε… λίγο πιο ίσοι από εμάς.

~Hürrfem Sultan

constantinos

Advertisement