Ο Χριστιανισμός και η Υποταγή της Γυναίκας

Σύμφωνα με την καθόλου μισογυνική και ανώτερη από το Ισλάμ και τις υπόλοιπες βάρβαρες θρησκείες πίστη μας, η γυναίκα οφείλει να υποτάσσεται στον άντρα. Κι αυτός όμως οφείλει να την αγαπάει, οπότε όλα κομπλέ. Ξέρετε, όπως εμείς αγαπάμε τα κατοικίδιά μας, αλλά θα τους ρίξουμε και καμία με την εφημερίδα αν δεν είναι υπάκουα. Τι άλλον να θελήσει μια γυναίκα άλλωστε πέρα από την αγάπη και στοργή του συζύγου της?Η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι για τις μίσανδρες φεμιναζί,δεν χωράνε τέτοια πράγματα στο γάμο

Το κείμενο δηλαδή περιγράφει μια άκρως ετεροκανονική ασύμμετρη σχέση με «αγάπη» αλλά σεβασμό μονής κατεύθυνσης. Και καθώς η «υποταγή» σε αντίθεση με την «αγάπη» υποδηλώνει μία σχέση εξουσίας, οι Γραφές στην ουσία μας λένε πως τα δύο φύλα δεν είναι ίσα γιατί μόνο το ένα οφείλει να υποτάσσεται στο άλλο.

Και στην Ελλάδα του 2015 αυτό το απόσπασμα έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των θρησκευτικών της Γ’ Λυκείου. Και ελπίζω τα παιδιά να είναι αρκετά μεγάλα σε αυτή την ηλικία για να καταλάβουν πως όταν ένα «ιερό κείμενο» περιλαμβάνει τόσο εξόφθαλμους αδικίες και αναχρονισμούς, δεν είναι παρά μια ανθρώπινη κατασκευή, δημιούργημα των καιρών του.

~Hürrfem Sultan

θρησκευτικα