Μία Φεμινιστική Άποψη για τη Σχέση σου

Ήρθε ποτέ καμία φεμινίστρια να σας πει τι να κάνετε στη σχέση σας, πώς να είστε ευτυχισμένες, ποιος να πάρει αγκαλιά ποιον, και τι ρόλους να αναλάβει ο καθένας? Ήρθε ποτέ καμία φεμινίστρια να σας επιβάλλει να ορμήξετε στο αγόρι σας ή να κάνετε ανοιχτή σχέση με το ζόρι? Ή μήπως νομίζεις πως οι φεμινίστριες οι ίδιες δεν κάνουν τίποτα από αυτά που περιγράφεις? Ίσα ίσα, ο φεμινισμός αγωνίζεται για να μπορείς εσύ αυτοβούλως να υιοθετείς τους «παραδοσιακούς» ρόλους χωρίς να θεωρείσαι υποδεέστερη, να μπορείς να κάτσεις σπίτι να μεγαλώσεις το παιδί σου χωρίς να θεωρείσαι «νοικοκυρούλα», «δούλα» και μη παραγωγικό μέλος στην κοινωνία. Ο φεμινισμός σε αναγνωρίζει ως ενήλικο άτομο που μπορεί να αποφασίσει για την εαυτή της. Σε προτρέπει απλά να αναλογιστείς πρώτα κατά πόσο αυτοί οι ρολοι που έχεις αποδεχθεί είναι κοινωνικά επιβεβλημένοι και τι συνέπειες έχει αυτό για σένα και μετά, προς Θεού, κάνε ό,τι σε ευχαριστεί.

Ο φεμινισμός απλά δεν δέχεται τους ΈΜΦΥΛΟΥΣ ρόλους, δεν πιστεύει δηλαδή σε προκαθορισμένους ρόλους που προορίζονται για τις γυναίκες και ρόλους που προορίζονται για τον άντρες. Μπορείς να αναλάβεις ο,τι ρόλο γουστάρεις, αλλά αν υπονοήσεις ότι αυτός είναι ο ρόλος που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, α, εκεί θα τα χαλάσουμε φιλενάδα. Αυτό που ταιριάζει σε σένα δεν σημαίνει οτι οφείλεται σε κάποια υποτιθέμενη γυναικεία φύση και άρα ταιριάζει σε όλες τις ομόφυλες σου. Aυτό ίσως να μπερδεύει πολλ@ς που θέλουν ο ρόλος που ταιριάζει στ@ς ίδιους να θεωρείται οικουμενικός και που προτιμούν τα στέρεα, κοινωνικά επικυρωμένα σενάρια. Που νιώθουν χαμένοι αν δεν έχουν έναν υποβολέα να τους ψιθυρίζει τι προσδοκά η κοινωνία από αυτ@ς.
.
Οπότε συνέχισε να κάνεις ό,τι γουστάρεις στη σχέση σου, Καμιά φεμινίστρια δε θα επέμβει για να στην χαλάσει -δε θα ασχοληθεί καν. Αλλά κι εσύ μην μπλέκεις την διαστρεβλωμένη εικονα που εχεις για τον φεμινισμό με τη δική σου, προσωπική συνταγή ευτυχίας. Γιατί απλά δείχνεις άγνοια σχετικά με το τι εστί ισότητα φύλων. Ίσως και μια αγωνία επιβεβαίωσης της σχέσης σου από εμάς τις υπόλοιπες.

~Hürrfem Sultan

Φεμινιστικές αποψεις δεκτες