Περί «Μονοκομματικών» Απαντήσεων

Επειδή πυκνώνουν οι εξομολογήσεις και οι λοιπές διαδικτυακές δηλώσεις για τις γυναίκες που την έχουν δει «ντίβες», «δούκισσες», «πριγκίπισσες» κτλ, ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

-Όταν δεν σας δίνουμε όση σημασία νομίζετε ότι δικαιούστε, δεν σημαίνει ότι σας βλέπουμε κατώτερους, σημαίνει απλά οτι δε μας ενδιαφέρετε σε κανένα επίπεδο -φιλικό ερωτικό, κτλ. Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι. Αν εσάς αυτό σας δημιουργεί κόμπλεξ κατωτερότητας, είναι δικό σας θέμα

-Δεν είμαι σίγουρη ότι η ευγένεια δεν βλάπτει όταν μεταφράζεται σε υποχρέωση να απαντάμε σε κάθε τύπο που μας έβαλε στο μάτι. Μας κοστίζει σε όρους χρόνου και ενέργειας. Η πατριαρχία έχει δυσανάλογες απαιτήσεις από τις γυναίκες στο ζήτημα της «ευγένειας» και συχνά σημαινει οτι πρέπει να κοιτάμε περισσότερο τις ανάγκες των αντρών από τις δικές μας.

-Να είστε σίγουροι ότι είμαστε ήδη πιο ευγενικές από ότι φαντάζεστε, διαφορετικά θα σας απαντούσαμε «Σε βρίσκω βαρετό και αδιάφορο και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι ανάμεσά μας στον αιώνα τον άπαντα οπότε σταμάτα να μου στέλνεις μηνύματα και να σπαταλάς τον χρόνο και των δύο μας». Αντ’αυτου σφίγγουμε τα δόντια και σας απαντάμε μονολεκτικά μπας και πιάσετε το μήνυμα μόνοι σας κάπως πιο ανώδυνα

-Αν σας απαντούσαμε πιο γρήγορα και πιο εγκάρδια, θα μας κατηγορούσατε μετά ότι σας βάλαμε στο friendzone και σας δίναμε φρούδες ελπίδες για να σας έχουμε για καβάτζα.

-Αφήστε τα σάπια με το «δε θαμπώθηκαν ολοι με την ομορφιά σας» και «δε σας την πέφτουν όλοι». Ξέρουμε πολύ καλά πότε ένας άντρα μας την πέφτει ή έχει άλλες βλέψεις. Το gaslighting αλλού.

-Το «όποιος σπέρνει καβάτζες θερίζει μοναξιές» είναι η κλασική έμμεση πατριαρχική απειλή ότι αν δεν ενδώσουμε στον αδιάφορο τύπο που μας την πέφτει, θα μείνουμε μόνες μας. Oh well, ας μείνουμε μόνες μας, καλύτερο από το να καταλήξουμε με έναν τύπο που νιώθει την ανάγκη να γράψει μια εξομολόγηση αντί να το πάρει απόφαση ότι οι γυναίκες δεν υπάρχουν για να κολακεύουν το εγώ του.

~Hürrfem Sultan

δουκισσες.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s