Πράγματα που Είναι Σοβαρότερα από τον Βιασμό

Έλα ντε, γιατί τόσο πάθος να τιμωρηθεί ένας άντρας που απλά βίασε μερικές ντουζίνες γυναίκες όταν υπάρχουν σοβαρότερα εγκλήματα, δηλαδή εγκλήματα που αφορούν τους ίδιους τους άντρες?
Πόσες φορές θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι προτεραιότητες τις πατριαρχίας ευνοούν τα προβλήματα των αντρών και δε θεωρούν πραγματικά προβλήματα θέματα όπως ο βιασμός και η έμφυλη βία που θίγει κατά συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες? Ας αφήσουμε τον νόμο να κάνει τη δουλειά του λοιπόν, λες και ο νόμος ανήκει σε μία ξεχωριστή από την υπόλοιπη κοινωνία σφαίρα όπου η κοινή γνώμη ξαφνικά δεν μπορεί να ασκεί κριτική.
Τα πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα θα θεωρουνται πάντα σοβαρότερα από τα εγκλήματα κατα της σωματικής ακεραιότητας των γυναικών σύμφωνα με μια αυθαίρετη πατριαρχική κλίμακα «σοβαρότητας» που σκοπό έχει απλά να αποσιωπήσει την καθημερινή εμπειρία χιλιάδων γυναικών και να ιεραρχήσει τα προβλήματα με βάσει την ανάγκη των κάθε είδους προνομιούχων. Η οικονομική βία και το να «μην έχεις μία» είναι το μόνο πρόβλημα που αναγνωρίζουν οι σεξιστές, οι ρατσιστές, οι ομοφοβικοί γιατί ειναι το μόνο που μπορεί να αγγίξει τους ίδιους.
Κι αυτός είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τον οποίο η κουλτούρα του βιασμού σπρώχνει το ζήτημα της σεξουαλικής βίας κάτω από το χαλάκι.

~Hürrfem Sultan

 

cosby 2in1.jpg

One thought on “Πράγματα που Είναι Σοβαρότερα από τον Βιασμό

  1. Ναι, βέβαια. Να σωθεί ο τόπος πρώτα και sthn poreia vazoe kai thn ithukh. Απ’τη μια είναι να γελάς με τους εγκεφάλους που κυκλοφορούν, απ’την άλλη όμως είναι να κλαίς γιατί τέτοιες απόψεις καθορίζουν τη ζωή μας. Είναι απίστευτο το πώς ο σεξισμός, ο βιασμός, η κακοποίηση, θεωρούνται «γυναικεία θέματα» λές και τα παθαίνουν οι γυναίκες απο μόνες τους, κάτι σαν την περίοδο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s