Ένα Πατριωτικό Αντιφεμινιστικό Επιχείρημα

Εδώ βλέπουμε ένα δημοφιλές αντιφεμινιστικό μοτίβο σύμφωνα με το οποίο «πραγματικός» φεμινισμός θεωρείται μόνο όταν οι γυναίκες παλεύουν για ζητήματα που αφορούν και τους άντρες, όπως ένας εθνικός ή εθνοτικός πόλεμος δηλαδή. Με αυτόν τον τρόπο, συγχέεται ο πατριωτισμός με τον φεμινισμό, αγνοώντας ότι δεν είναι αυτόματα φεμινίστρια όποια γυναίκα πιάνει όπλο στα χέρια της, καθώς παλεύει για την απελευθέρωσή της όχι ως γυναίκα, αλλά ως πολίτης μιας χώρας ή μέλος μιας εθνότητας.
 
Επιπλέον, αφενός υπονοείται πως ο μόνος τρόπος να γίνει σεβαστή μια γυναίκα είναι υιοθετώντας παραδοσιακές «ανδρικές» αξίες -οι οποίες όμως κατασκευάστηκαν ακριβώς σε αντίθεση με τις «θηλυκές» αξίες- όπως ο μιλιταρισμός· Και αφετέρου πως κάθε διεκδίκηση εκ μέρους των γυναικών πρέπει ταυτόχρονα να συμμορφώνεται στις πατριαρχικές επιταγές περί γυναικείας σεμνότητας, αλλιώς απορρίπτεται εκ των προτέρων ως «μαλακία στο κεφάλι». Το οποίο είναι και ένας από τους λόγους που χρειαζόμαστε φεμινισμό in the first place.
 
Οι Δυτικοί αντιφεμινιστές εξακολουθούν να μεταθέτουν το πρόβλημα του μισογυνισμού και του σεξισμού κάπου Αλλού και να θεωρούν πως αν ο φεμινισμός μας δεν εξυπηρετεί τους ίδιους και αν δεν έχει να κάνει με τις δικές τους εμπειρίες καταπίεσης τότε είναι αχρείαστος και ανάξιος λόγου.
 
~Hürrfem Sultan

στρατός φεμινισμός 2 σε 1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s