Γυναίκες με Κοντό Μαλλί

Και συνεχίζοντας στη θεματική «τρίχες», να πω κορίτσια οτι με απογοητεύετε. Ούτε τα βασικά βρε άχρηστες? Σας έχει αναθέσει η πατριαρχία μια λίστα ΝΑ με το συμπάθειο κι εσείς ούτε τα SOS δε διαβάσατε?Άντρας= κοντό μαλλί, Γυναίκα=μακρύ μαλλι. Ύλη Νηπιαγωγείου είναι αυτά, όχι τίποτα προχωρημένα -όπως το ποιος επιτρέπεται να χορεύει ζεϊμπέκικο και ποιος να βρίζει.

Δε λεω, καλός ο φεμινισμός, κι εγώ μαζί σας είμαι. Κι εγώ ας πούμε ψηφίζω, αγοράζω την ηλεκτρική μου κουζίνα με δικά μου λεφτα, όλα αυτά τα καλά της γυναικείας χειραφέτησης. Αλλά δεν ξεχνάω ότι όλα αυτά πρεπει να τα κάνω με χάρη, χωρίς να προσβάλω την αισθητική αγνώστων τρανσφοβικών αντρών και χωρίς να υπερβαίνω τους εντελώς αυθαίρετους κανόνες που έχει επιβάλλει η πατριαρχία στην εξωτερική μου εμφάνιση χωρίς καμία λογική άλλη από το να φυσικοποιήσει την ιδέα του έμφυλου διμορφισμού.

Αν δεν τηρήσουμε αυτά τα όρια και αρχίσουν οι γυναίκες να κόβουν τα μαλλιά τους κοντά και οι άντρες να κάνουν αποτρίχωση ξέρω γω, μπορεί να μας μπει καμια παράξενη ιδέα οτι τελικά δεν είμαστε δύο εγγενώς διαφορετικά πλάσματα με εντελώς διαφορετικούς ρόλους κι εγώ μετά που θα ξέρω ποιος είναι ο άντρας, ποια ειναι η γυναίκα και ποιος από τους δύο μπορεί να περάσει πρώτος από μία πόρτα. Θα μείνουμε εκεί μπροστά της να τη κοιτάμε περιμένοντας ο ένας τον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Θα μειωθεί η παραγωγικότητα, θα καταρρεύσει ο καπιταλισμός και το ανθρώπινο είδος θα απειληθεί με εξαφάνιση.

Και όλα αυτά επειδή εσείς πήγατε και κόψατε τα μαλλιά σας και θέσατε υπό αμφισβήτηση τα έμφυλα στερεότυπα. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ?

~Hürrfem Sultan

γυναίκες με κοντα μαλλια

One thought on “Γυναίκες με Κοντό Μαλλί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s