Πώς ο Φεμινισμός «Κατατρόπωσε» τους Άντρες

Κλασικό επιχείρημα περί εκθήλυνσης των αντρών από τον φεμινισμό. Τι εννοούν άραγε όταν λένε πως έχουμε κάνει τους άντρες να παρακαλούν για λίγο σεξ? Σε ποιο προ-φεμινιστικό παρελθόν αναφέρονται? Σε αυτό που οι άντρες δεν παρακάλαγαν για το σεξ αλλά το απαιτούσαν ή το έπαιρναν με το ζόρι γιατί οι γυναίκες άνηκαν στους άντρες τους και γενικά δεν είχαν κανένα δικαίωμα επιλογής? Αυτό τους στέρησε ο φεμινισμός?

Η αντιφεμινιστική λύσσα έχει να κάνει ακριβώς με το ότι κάποιοι άντρεςνοσταλγούν το παρελθόν που οι γυναίκες δεν είχαν δικαιώματα και ελευθερίες να τους αρνηθούν, ούτε να τους χωρίσουν όταν δεν ήταν ευχαριστημένες με τον γάμο τους. Για τους αντιφεμινιστές το να ζουν σε μια «φεμινιστική χώρα» που οι γυναίκες έχουν «κατατροπωσει» τους άντρες δε σημαίνει τίποτα άλλο από το να στερούνται οι άντρες τα προνόμια που νομίζουν ότι δικαιωματικά τους άνηκαν. Ο αντιφεμινισμός δεν είναι τίποτα άλλο από την νοσταλγία ενός καταπιεστικού παρελθόντος το οποίο εκλαμβάνεται ως default, ως το σημείο ισορροπίας με κάθε παρέκκλιση να θεωρείται ως διασάλευση της τάξης.

Η ίδια αίσθηση entitlement κάνει κάποιους να νομίζει ότι οι γυναίκες τους παίρνουν τις δουλειές, που προφανώς κανονικά ανήκουν σε αυτούς, γιατί βλέπουν περισσότερες γυναίκες εκτός κουζίνας από όσες θα επιθυμούσαν οι ίδιοι. Την ίδια στιγμή οι γυναίκες σύμφωνα με όλα τα στατιστικά αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας από τους άντρες.

~Hürrfem Sultan

dionysis 12

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s