Δικαιολογώντας έναν Βιαστή

future rapist.png

 

Tόσο ισχυρή είναι η κουλτούρα του βιασμού που η κοινωνία θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει ακόμα και τον πιο θρασύ και αηδιαστικό βιαστή με κλασικά σεξιστικά επιχειρήματα.

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από τις υποθέσεις «ΘΑ της είπε, ΘΑ του είπε κτλ», σενάριο που συνοψίζεται στη κλασική πεποίθηση πως «πρόκειται περί παρεξήγησης» ή «έ, κάτι θα έκανε κι αυτή και θα το προκάλεσε», λες και δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ένας άντρας να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια αναίσθητη από το μεθύσι γυναίκα (ας θυμηθούμε και την περίπτωση του Steubenville όπου οι βιαστές μιας κοπέλας κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες από την κακοποίηση της ενώ αυτή ήταν αναίσθητη)

Σε δεύτερο επίπεδο βλέπουμε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί ο βιαστής στη βάση ότι ήταν μεθυσμένος. Φυσικά το να είσαι μεθυσμένος δεν δικαιολογεί κανένα έγκλημα. Δεν μπορείς να ισχυριστείς στο δικαστήριο «χτύπησα δύο πεζούς με το αυτοκίνητό μου αλλά ήμουν μεθυσμένος οπότε φανείτε ελαστικοί» ούτε «μαχαίρωσα ένα περαστικό αλλά συγχωρέστε με, ήμουν μεθυσμένος». Η μέθη άντε να δικαιολογήσει ότι ξέρασες στο αμάξι του κολλητού σου, όχι ότι βίασες μια ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ κοπέλα.

Να λοιπόν ποια είναι η διαφορά: ή μία μέθυσε και λιποθύμησε στο δρόμο χωρίς να βλάψει κανέναν πέρα από τον εαυτό της. Ο Brock -αν υποθέσουμε ότι ήταν μεθυσμένος καθώς το δικαστήριο βρήκε ότι έλεγε ψεματα σχετικά με την «απειρία» του με το αλκοολ- θεώρησε δικαίωμά του να παραβιάσει το σώμα μιας κοπέλας που ούτε μπορούσε να συναινέσει ούτε είχε ιδέα τη συνέβαινε.

Και όχι, η ζωή του δεν τελείωσε με ΜΟΛΙΣ 3 μήνες στη φυλακή, θα συνεχιστεί κανονικά χάρη στην υποστήριξη και την ανοχή σκουπιδιών σαν αυτό που έγραψε αυτή την εξομολόγηση αλλά και αυτές και αυτούς που έκαναν like. Η ίδια η γελοιότητα της ποινής άλλωστε οφείλεται ακριβώς στην απόδοση μεγαλύτερης αξίας στη ζωή του θύτη από αυτή του θύματος.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s