Γιατί οι Δυτικές Φεμιναζί Πρέπει να Νιώθουν Τυχερές

Να τα βλέπουν αυτά οι Δυτικές φεμιναζί για να καταλάβουν τι τυχερές που είναι που στην πολιτισμένοι Δύση μας υπάρχουν αντρες που θεωρούν ότι η δίκαιη τιμωρία για ένα μοντέλο είναι ΜΟΝΟ να τη κουρέψουν γουλί και να την περιφέρουν στην πλατεία του χωριού για φτύσιμο, light, πολιτισμένα πράγματα.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε πώς το slut shaming δεν είναι μια αθώα «γνώμη» αλλά στηρίζει και δικαιολογεί τη βία κατά των γυναικών αφού η πατριαρχία κάνει την κοινωνία (τόσο της «Δύσης» όσο και της «Ανατολής») να θεωρεί πως η γυναικεία σεξουαλικότητα πρέπει να τιμωρείται λες και είναι κάποιο έγκλημα. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η τιμωρία που η κάθε δυτική ή ανατολίτικη κοινωνία ανέχεται.

Και επειδή τα περισσότερα σχόλια από κατω είναι ρατσιστικά, να υπενθυμίσουμε ότι «εγκλήματα τιμής» όπου αδέλφια σκότωναν τις αδελφές τους γίνονταν στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, δεν αποτελούν αποκλειστικότητα του Ισλάμ. Και επίσης πως γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να βιώνουν σεξουαλική και όχι μόνο βία απλά και μόνο επειδή επειδή δεν συμμορφώνονται στις πατριαρχικές απαιτήσεις σεμνότητας.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

4 thoughts on “Γιατί οι Δυτικές Φεμιναζί Πρέπει να Νιώθουν Τυχερές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s