Πώς ο Ρατσισμός Ενισχύει την Κουλτούρα του Βιασμού

Έχουμε ξαναδεί το πώς τα φασιστάκια συνδυάζουν το μίσος τους για τους μετανάστες και το μίσος τους για τις γυναίκες αρμονικά παράγοντας μία ρητορική όπου όλοι οι μουσουλμάνοι (και μόνο αυτοί) είναι βιαστές και οι γυναίκες αξίζουν τον βιασμό γιατί τους υποστήρίζουν (μόνο αυτές, λες και δεν υπάρχουν άντρες αντι-ρατσιστές). Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή.

Φυσικά τον Βασίλη και τα μισογυνικά απόβλητα σαν αυτόν ποτέ δεν τους απασχόλησε πραγματικά το θέμα του βιασμού και γι αυτό τον χρησιμοποιούν τώρα μόνο σαν εργαλείο για να στηρίξουν την ρατσιστική επιχειρηματολογία τους. Όταν μιλάς για «πραγματικούς» βιασμούς, αγνοώντας πως η πλειονότητα των θυμάτων βιάζεται από γνωστούς τους και όταν περιμένεις να συνοδεύεται από ξυλοδαρμό λες και κάθε γυνάικα οφείλει να ρισκάρει τη ζωή της για να μη βιαστεί, στην ουσία απλά στηρίζεις την κουλτούρα του βιασμού. Το ίδιο κάνεις και όταν υπονοείς οτι η νομιμοποίηση της πορνείας θα μειώσει τους βιασμούς, ενισχύοντας την πατριρχική αντίληψη οτι οι βιασμοί οφείλονται στην έλλειψη σεξ και όχι στην αίσθηση των αντρών ότι οι γυναίκες τους ανήκουν και μπορούν να αποσπάσουν το σεξ με τη βία αν δεν το βρίσκουν εθελοντικά.

Και φυσικά το σχόλιο καταλήγει στη συνήθη αντι-φεμινιστική ρητορίκή που υπονοεί οτι οι φεμινίστριες επανεπινόησαν τον βιασμό υποστηρίζοντας «ασήμαντες φοιτητριούλες» που καταγγέλουν βιασμούς έτσι, for the fun of it, γιατί όλ@ ξέρουμε πόσο διασκεδαστικό είναι να καταγγέλεις βιασμό.

~Hürrfem Sultan

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s