Η Πολιτική Διάσταση της Πλήθυνσης των Gay

16298618_696020660579492_3831178631410053580_n

«H πολιτική διάσταση της πλήθυνσης των gay» είναι μια προσπάθεια να συνδυαστεί ψυχολογία του κώλου με θωρίες συνωμοσίας οδηγώντας σε ένα ιδιαιτέρως φαιδρό αποτέλεσμα.
Αυτό ομως που έχει σημασία σε αυτό το στατους δεν είναι τόσο η ηλιθιότητά του, όσο αυτή η ταύτιση του «παθητικού» ρολου στο σεξ με την υποταγή. Ο παθητικός ρόλος φυσικά σημαίνει το να δέχεσαι διείσδυση, ανεξαρτήτως του πόσο ενεργητικά μπορείς να το κάνεις αυτό, γιατι φυσικά αυτός ειναι υποτίθεται ο ρόλος της γυναίκας στο σεξ. Εντελώς αυθαίρετα δηλαδή το να δέχεσαι ένα πέος μέσα σου ονομάζεται «παθητικότητα».

Και αφού έτσι η γυναίκα ταυτίζεται με την παθητικότητα και την υποταγή, τότε και ο άντρας που υιοθετεί τον ίδιο ρόλο θα αντιμετωπιστεί ως γυναίκα και άρα ως υποταγμένος. Σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε δηλαδή πώς ο τρόπος που βλέπει η πατριαρχική κοινωνία το σεξ έχει άμεση σχέση με την κατώτερη κοινωνική θέση που αποδίδεται στις γυναίκες. Σε δεύτερο επίπεδο βλέπουμε πως μεγάλο μέρος της ομοφοβίας κατά των ανδρών απορρέει ακριβώς από αυτόν τον μισογυνισμό.

~HürrFem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s