Τι Δύναμη Προσέφεραν στη Γυναίκα οι «Θηλυκές Αρετές»?

LADYISM 1.png

H σελίδα αυτή -που όπως το έθεσε ένας follower μας είναι το μέρος που σύρθηκε ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός για να ψοφήσει- αυτοπροσδιορίζεται ως η απάντηση στον συγχρονο φεμινισμό .Η απάντηση αυτή είναι υποτίθεται η διατήρηση της «θηλυκότητάς» μας -η οποία απεικονιζεται με φωτογραφίες γυναικών απο τα ’50’s που είναι τόσο παλιές οσο και οι ιδέες που πρεσβεύει η σελίδα. «Ποια θα ειναι η δύναμή μας αν αποποιηθουμε τις θηλυκές αρετές μας», αναρωτιούνται οι editors.

Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε ποια ακριβώς δύναμή μας προσέφεραν ιστορικά αυτές οι «θηλυκές αρετές» τόσους αιώνες πατριαρχίας, όταν οι γυναίκες είχαν λιγότερα δικαιώματα από ένα κατοικίδιο. Η μόνη δύναμή που μας προσέφραν ήταν μία έμμεση επιρροή πάνω στους άντρες της ζωής μας -τους πατεράδες και τους συζύγους μας- αν και εφοσον καταφέρναμε να τους κρατήσουμε ικανοποιημένους με τη σωστή επιτέλεση τις θηλυκότητάς μας ως μητέρες και ερωμένες. Όταν όμως η δύναμή σου εξαρτάται από την γενναιοδωρία των αντρών, δεν είναι δύναμη, είναι υποταγή. Και γι αυτό χρειαστήκαμε τον φεμινισμό με τον οποιο αποκτήσαμε δική μας, αυτόνομη δύναμη που να μην πηγάζει από την ευγενική χορηγεία όποιου κατέχει την εξουσία. Και αν θέλουμε να ειμαστε «θηλυκές», μπορουμε και ως φεμινίστριες, thank you very much.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολίων προέρχεται απο άλλους αντρες ή γνωστές μισογυνικές σελίδες που σπεύδουν να προσφέρουν πατριαρχικά cookies στις αντιφεμινίστριες γυναίκες για να τις αποτρέψουν από τον φεμινισμό.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s