Κι Άλλες Γυναίκες Βιάζονται Αλλά δεν Γίνονται Φεμινίστριες!

poly wrimo

«κι άλλες γυναίκες βιάζονται αλλά δεν γίνονται φεμινίστριες». Κακώς. Είναι επειδή η κουλτούρα του βιασμού τις έκανε να πιστέψουν οτι φταίνε οι ίδιες ή οτι ο βιασμός είναι αποτέλεσμα της έντονης ορμής ενός άντρα και όχι αποτέλεσμα της αίσθησης entitlement που είχε πάνω της λόγω της πατριαρχίας.

Ωριμότητα για τους αντιφεμινιστές είναι να βιαζόμαστε, να καταπιεζόμαστε και εμείς να το βουλώνουμε -διαφορετικά απλά «κλαιγόμαστε». Οι εχθροί του φεμινισμού λατρεύουν να ονομάζουν κάθε διεκδίκηση μας ως αυτοθυματοποίηση λες και θύματα δε μας κάνει η πατριαρχία αλλά το γεγονός ότι επιτέλους ορθώνουμε το ανάστημά μας σε αυτή και όσ@ς την στηρίζουν. Η προτροπή να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας αλλά ταυτόχρονα να σταματήσουμε να προβαλουμε τις απόψεις μας δεν είναι μόνο αντιφατική αλλά δείχνει και πόσο άβολα νιώθουν οι ίδιοι όταν ακούν για προβλήματα που δε θίγουν τους ίδιους και άρα δεν τους αφορούν. Ας έχουμε τα προβλήματά μας αρκεί να μην ακούνε γι αυτά.

Όσον αφορά την υπεραπλουστευση «ο κόσμος είναι κακός»: όχι ο κόσμος δεν είνα «κακός», διαπερναται όμως από διαφορετικά συστήματα εξουσίας κι αυτά δε θίγουν εξίσου ούτε με τον ίδιο τρόπο. Για τον κάθε αντιφεμινιστή όμως που δε μπορεί να δει πέρα από το ανδρικό του προνόμιο τα δικά του προβλήματα είναι τα μόνα που αξίζουν συζήτηση και διεκδίκηση. Τα δικά τους προβλήματα δεν λύνονται με μία βόλτα σε κάποια χώρα που τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι πραγματικά προβλήματα.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s