Δέκα Αντρικές Λέξεις

αντρικές λεξεις.png

Zυγοστάθμιση, απολελέ, οφσάιντ, αποκρατικοποίηση, βεντιλατέρ, γκατζολία, ούπα, αντικούκου, pick ‘n’ roll, πληθωρισμός. Αυτές είναι οι 10 «αντρικές λέξεις που σύμφωνα με αυτό το άρθρο οι γυναίκες ούτε ξέρουν ούτε θα μάθουν ποτέ. Ο συντάκτης αφού παραθέτει έναν αριθμό πιθανών λόγων τους οποίους δήθεν θα επικαλούνταν κάποιοι πιο φαλλοκράτες από τον ίδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είμαστε απλά πιο ηλίθιες. Δεν προσφέρει την δική του ερμηνεία άλλωστε, παίρνει ως δεδομένο ότι αυτές τις λέξεις δεν θα τις καταλαβαίνουμε ποτέ.

Τι δείχνει όμως για το ΔΙΚΟ του φαλλοκρατικό μυαλό η επιλογή αυτών των λέξεων? Πως οι μισογυνηδες σαν τον ίδιο αρέσκονται να θεωρούν καθαρά αντρικούς τομείς όχι μονο τον αθλητισμό και τα μαστορέματα αλλά και την πολιτική και την οικονομία. Η πατριαρχία μας αποκλείει όχι μόνο από τις «αντρικές» δουλειές και τα «αντρικά» χόμπυ, αλλά και από τομείς που άπτονται των πολτικών συμφερόντων μας, όπως οι αποκραιτκοποιήσεις και ο πληθωρισμός. Δεν έχει σημασία που χιλιάδες γυναίκες σπουδάζουν πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες -για να μην πούμε για τις γυναίκες αθλήτριες ή τις γυναίκες μηχανικούς. Ο γυναικείος μας εγκέφαλος αδυνατεί να συλλάβει τέτοιες έννοιες. Προσέξτε, δεν ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για έννοιες όπως το offside και το pick’n’roll, αδυνατεί να τις συλλάβει γιατί κάθε έμφυλη διαφορά πρέπει να φυσικοποιηθεί τόσο που να παρουσιάζεται σχεδόν ως βιολογικό δεδομένο.

Αυτό όμως δεν είναι σεξιστικό κατά τον συγγραφέα γιατί οκ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας είναι καλός στον τομέα του. Ας μην το πάρουμε προσωπικά γιατί ούτε ο αντρικός εγκέφαλος είναι καλός σε κάποια πράγματα, για παράδειγμα στο να συλλαμβάνει διαφορετικούς χρωματικούς τόνους, όπως το πετρόλ. Επομένως, θα ήταν απόλυτα δίκαιο οι άντρες να ψηφίζουν και να ασχολούνται με την πολιτική και την οικονομία ενώ οι γυναίκες να παίρνουν εξίσου σημαντικές αποφάσεις, πχ τι χρώμα να βάψουμε το σαλόνι ή με τι γραβάτα να φορέσει ο αντρούλης μας σήμερα το πουκάμισό του.

~Hürrfem Sultan

3 thoughts on “Δέκα Αντρικές Λέξεις

  1. Εγω γνωρίζω μόνο από οικονομικά, κι έχω να πληροφορήσω τον Δημήτρη Πετρίδη πως 52% των διευθυνσεων και γενικών διευθύνσεων στο Υπουργείο Οικονομικών είναι γυναίκες, μεταξύ αυτών της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Κι αν μου επιτρέπει η σελίδα σας ένα προσωπικό σχόλιο, επειδή γνωρίζω κι από γαλλικά + ελληνικά μαζί, να προσθέσω πως βρίσκω τον Δημήτρη Πετρίδη ντεκαβλέ άτομο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε