Ο Πανάρχαιος και Ιερός Θεσμός της Πατριαρχίας

24174264_319802988497771_5973221447372670545_n

Έχουμε ακούσει κι έχουμε ακούσει αντιφεμινιστικά επιχειρήματα αλλά αυτό με τον κρίνο πρώτη φορά το ακούμε. Τι εννοεί άραγε ο αντιφεμινιστής ποιητής? Ότι χωρίς πατριαρχία δε θα κάναμε σεξ? Ότι ο φεμινισμός απαγορεύει το σεξ με τους άντρες? Ή ίσως ότι το γεγονός ότι οι μανάδες μας έκαναν σεξ σημαίνει ότι δεν αξίζουν ίσα δικαιώματα?

Επίσης τι εννοεί όταν λέει πως είναι κι αυτός κατά της βίας εναντίον των γυναικών ΑΛΛΑ οι φεμινίστριες προσπαθούν να κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άντρες? Μήπως οι φεμινίστριες προσπαθούν να ασκήσουν βία κατά των αντρών? Ή μήπως το «θάνατος στην πατριαρχία το παρερμηνεύει ως «θάνατος στους άντρες» λες κι αυτοί δεν μπορούν να ζουν και να αναπνέουν εκτός πατριαρχίας.

Και γιατί οι φεμινίστριες προσπαθούν να «γίνουν άνδρες στη θέση των ανδρών»? Επειδή τάχα είναι όλες λεσβίες? Μάλλον επειδή η θέση των αντρών είναι να κάνουν σεξ με τις γυναίκες και η ομοφυλοφιλία το ανατρέπει αυτό καθώς η πατριαρχία είναι σύμφυτη με το σύστημα υποχρεωτικής ετεροφυλοφιλίας.

Ίσως η πιο ειλικρινής υποστήριξη της πατριαρχίας βρίσκεται στο σημείο που την χαρακτηρίζει «πανάρχαιο και ιερό θεσμό» γιατί εκεί δείχνει ακριβώς το σκεπτικό των αντιφεμινιστών: Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι φεμινίστριες και ο τρόπος που αυτές δρουν πολιτικά ή εκφράζουν την σεξουαλικότητά τους. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η πατριαρχία τους φαίνεται μια χαρά σύστημα και δε θα ήθελαν να ξεβολευτούν με ένα νέο σύστημα ισότητας. «Πανάρχαιος και ιερός θεσμός» λοιπόν -όπως ήταν κάποτε και αυτός της δουλείας, μέχρι εκεί φτάνει η κριτική σκέψη των μισογύνηδων και τέτοιες εποχές ονειρεύονται.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s