Το «Έμπαινα» Δεν Είναι Κομπλιμέντο

28471211_357377914738850_1873868147908411392_o (1).png

Η εξομολόγηση αυτή είναι ένα εξαιρετικό δείγμα gaslighting που προσπαθεί απελπισμένα να μας πείσει ότι η μείωσή μας σε σεξουαλικά αντικείμενα προς ικανοποίηση των αντρών είναι κομπλιμέντο. Η απόπειρα αυτή θυμίζει την παρόμοια προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα σφυρίγματα στο δρόμο και το cat calling σημαίνουν κι αυτά ότι «σκέφτονται με ιδιαίτερα θετικό τόνο να συνευρεθούν μαζί μας» κι αυτό εμείς οφείλουμε να το εκλάβουμε ως καλό.

Φυσικά η καταδικασμένη σε αποτυχία αυτή προσπάθεια gaslighting αγνοεί εσκεμμένα πως στο πατριαρχικό πλαίσιο η γυναικεία σεξουαλικότητα δεν υπάρχει αυτόνομα αλλά μόνο σε συνάρτηση με την αντρική την οποία και οφείλει να υπηρετεί και να ικανοποιεί. Το «έμπαινα», εκφράζει τον ελάχιστο βαθμό σεξουαλικής αλληλεπίδρασης, την αντρική διείσδυση, και σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί την γυναικεία ικανοποίηση ή απόλαυση. Το «έμπαινα» σημαίνει απλά ότι κάποιος θα ήταν διατεθειμένος να βάλει το πέος του μέσα μας αλλά χωρίς πολλά πολλά γιατί -όπως φανερώνει και η έκφραση «για τον πούτσο»- το πέος τους προορίζεται ακόμα και για τις κατώτερες μορφές ύπαρξης, χωρίς να υπονοεί κάποιου είδους εκτίμηση ή έστω ενδιαφέροντος γι αυτές.

Σε έναν κόσμο που η πατριαρχία δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα όταν κάποιος εκφράζει το σεξουαλικό ενδιαφέρον του για εμάς, καθώς δεν είμαστε παρά άδειες τρύπες, σκουπίδια που θα πετάξει ο κάθε «σαβουρογάμης» αφού μας χρησιμοποιήσει, προσπαθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να μας πείσουν να μην αντιδρούμε σε αυτά τα σχόλια γιατί δήθεν είναι θετικά, ακόμα και ρομαντικά. Και μετά διπλά αυτά μηνύματα όχι μόνο μας μειώνουν και μας εξευτελίζουν συνεχώς αλλά μας βγάζουν και τρελές που δεν κολακευόμαστε από τη συνεχή, μη συναινετική αντικειμενοποίηση μας σε ένα κόσμο που η γυναικεία σεξουαλικότητα και επιθυμία δαιμονοποιείται και υποβάλλεται σε αδιάκοπο slut shaming.

~HurrFem Sultan

1 thoughts on “Το «Έμπαινα» Δεν Είναι Κομπλιμέντο

  1. Ε εντάξει εγω ειμαι 40 χρονων και θεωρω τον εαυτο μου αντιφεμινιστη εννοειται ομως πως φρασεις οπως εμπαινα γαμαγα κλπ ή η δηθεν τεκμηριωμενη δικαιολόγηση τους ειναι και σεξιστικές και υβριστικές και αφαιρούν την ανθρωπινη υπόσταση τρεποντας της γυναικα σε ενα σκεύος ηδονής ενας τζέντλεμαν δεν θα εκφραζόταν ετσι για καμια γυναικα πολλω μαλλον την σύντροφο του αυτο δεν ειναι κατι αυτονοητο?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε