Οι Γυναίκες ως Επιβράβευση στους Άντρες

33613814_196207791016170_7185518554366607360_n

«Στους σκληρά εργαζόμενους πιστούς άντρες αξίζουν τρελά κορίτσια που ξέρουν να μαγειρεύουν».

Σε αυτή τη φωτογραφία που περιέχει λιγότερες από δέκα λέξεις, αποτυπώνονται όχι μόνο οι έμφυλοι ρόλοι αλλά και όλο το male entitlement που εκφράζει η λέξη «αξίζουν»

Δεν είναι το θέμα μόνο πως, σύμφωνα με αυτό το meme, οι άντρες πρέπει να δουλεύουν και οι γυναίκες να ασχολούνται με την οικιακή εργασία. Είναι αυτή η έννοια της ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ προς τους άντρες, ακόμα και για τα αυτονόητα, δηλαδή το να δουλεύουν (και άρα να έχουν λεφτά να μας συντηρούν ή απλά να επιδεικνύουν κάποιο είδος προτεσταντικής ηθικής?) και να είναι πιστοι στην μονογαμική σχέση που επέλεξαν οι ίδιοι. Πίσω από αυτό βέβαια αποκρύπτεται και ο πατριαρχικός μύθος περί έμφυτης πολυγαμικότητας των αντρών που οφείλει να μας καλλιεργεί μια αίσθηση εγνωμοσύνης οταν αυτοί δεν ξενοπηδάνε -και κατανόησης όταν το κάνουν.

Στους άντρες λοιπόν ΑΞΙΖΟΥΝ γυναίκες. Και μάλιστα σωστές γυναίκες, από αυτές που είναι «δούλες στην κουζίνα, κυρίες στο σαλόνι αλλά **** στο κρεβάτι» -freaky,όχι τίποτα ξενέρωτες. Και αυτή η αίσθηση πως οι γυναίκες τους χρωστάνε είναι ο λόγος που βλέπουμε χιλιάδες από αυτούς να κλαίγονται καθημερινά επειδή δεν βρίσκουν την γκόμενα που τους έταξε η πατριαρχία και ενίοτε να σκοτώνουν αυτή που δεν τους έκανε τα χατίρια ή τους απερριψε, ή -όπως πρόσφατα είδαμε και με τους «incels»- να προβαίνουν σε μαζικές εκδικητικές δολοφονίες από μίσος προς τις γυναίκες που δεν τους προσφέρουν σεξ. Ολα αυτά επειδή η κοινωνία τους δίδαξε οτι οι γυναίκες τους χρωστάνε, οτι οι σχέσεις δεν είναι εθελοντικές και δεν πηγάζουν από αμοιβαία έλξη, επιθυμία, προσπάθεια και φυσικά καλή τύχη αλλά είναι ένα ΔΙΚΑΙΩΜΑ που κερδισαν επειδή απλά υπάρχουν και έχουν να προσφέρουν το ελάχιστον δυνατό.

~HürrFem Sultan

1 thoughts on “Οι Γυναίκες ως Επιβράβευση στους Άντρες

  1. Λατρεύω αυτό το site. Ειλικρινά ελπίζω να μην σταματήσεις να το ενημερώνεις ποτέ. Νιώθω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ειπωθούν τα όσα γράφεις, διότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι δεκαετίες πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με το σύγχρονο μοντέλο των κοινωνιών ισότητας (σε σημείο που ό,τι αναφέρεις μπορεί και να θεωρείται πρωτόγνωρο), και δεν γνωρίζω τι ποσοστό ελλήνων ενημερώνεται από οπουδήποτε αλλού.

    Ευχαριστώ λοιπόν για αυτές τις ικανοποιητικές δόσεις αντιδράσεων που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητες, σε αδιανόητα σχόλια που πλήγουν κάθε άτομο που δεν είναι λευκός straight άντρας σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε