Τα Τρία Πράγματα που δεν Πρέπει να Γίνεις

Untitled

Το status αυτό, το οποίο πράγματι συμπυκνώνει το πνεύμα της μέσης ελληνικής οικογένειας, αποκτά υποτίθεται μία αστεία χροιά επειδή ο Ζακ Κωστόπουλος συνδύαζε και τα 3 χαρακτηριστικά (εδώ προφανώς είναι άσχετο που τα δύο από αυτά του αποδόθηκαν μάλλον αυθαίρετα). Ο συντάκτης του στάτους υπονοεί πως ο Ζακ αντιπροσωπεύει ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει κανείς, το χείριστο είδος ανθρώπου και γι αυτό η βία εναντίον του ήταν δικαιολογημένη.

Στην πραγματικότητα το μόνο που αποδεικνύει αυτό το στάτους είναι η ηθική χρεωκοπία της ελληνικής οικογένειας που θεωρεί αυτά τα 3 τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να γίνει ένας γιος. Ελάχιστοι πατέρες λένε στο παιδί τους «τρία πράγματα να μη γίνεις: μισάνθρωπο σκουπίδι, ομοφοβικός ξεφτίλας και σκατόψυχο απόβρασμα». Λίγοι γονείς διδάσκουν στα παιδιά τους να μη γίνουν βιαστές, μάτσο, τσαμπουκάδες, μισογύνηδες, ρατσιστές. Και φυσικά οι γονείς των οποίων ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μη γίνουν τα παιδιά τους «πούστηδες» σίγουρα δε διδάσκουν στα παιδιά τους την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο τους. Και γι αυτό οι γονείς αυτοί δυστυχώς μεγαλώνουν παιδιά σαν τον κοσμηματοπώλη και τον φασίστα συνεργό του αλλά και όσους ταυτίζονται μαζί τους οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ΟΚ να κλωτσάς στο κεφάλι πεσμένους στο έδαφος ανθρώπους επειδή μπορεί να είναι «πρεζάκια» ή «κλέφτες» ή «πούστηδες».

«Πρεζάκιας», «πούστης», και «κλέφτης». Τρεις καταπιεσμένες ταυτότητες από τις οποίες η μία δεν ενοχλεί ούτε βλάπτει κανέναν, η άλλη βλάπτει τον εαυτό της και η τρίτη σημαίνει μάλλον «μην γίνεις φτωχός» κι αν γίνεις… ψόφα από την πείνα». Ομοφοβία, τοξικόφοβία και ταξική καταπίεση, αυτές είναι ο φοβίες του είδους αυτού πατέρα που συνήθως δεν μπαίνει στον κόπο να αναπτύξει μία ουσιαστική σχέση με τον γιό του πέρα από το να τον παίρνει στο γήπεδο -πόσο μάλλον να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί κάποιος να γίνει εξαρτημένος ή κλέφτης. Λες και ξυπνάει ποτέ κανείς και αποφασίζει να γίνει κάτι από τα τρία -οπότε η πατρική συμβουλή μπορεί να τον αποτρέψει.

Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες της Ελληνικής οικογένειας.

5 thoughts on “Τα Τρία Πράγματα που δεν Πρέπει να Γίνεις

  1. Βέβαια, όταν θα έρθουν οι εκλογές, τα παραπάνω θα ξεχαστούν και οι κινηματικοί «της ευθύνης» θα τρέξουν να αρπάξουν τη ψήφο από αυτούς που φτύνουν, όπως έχει γίνει πολλές φορές
    άλλωστε ως τώρα, στο βωμό της συμφιλίωσης και των ευρύτερων «συμμαχιών». Πρέπει να πάψουμε με τις ψευδαισθήσεις αυτές.

    Μου αρέσει!

  2. Κάτι άσχετο με όλο το σεβασμό. Έχω κάνει κάποια σχόλια και δεν εμφανίζονται. Κόπηκαν στην έγκριση ή δε τα δημοσίευσα; Το γράφω εδώ δεν ήξερα που να το γράψω Ευχαριστώ!

    Μου αρέσει!

      • Μπα δεν έχω σοσιαλ μίντια τη γλύτωσα, από τη κοπέλα μου σε βρήκα και σε έμαθα και είπα να σε παρακολουθώ. Απορώ εσύ με αυτό που κάνεις εδώ, πως δεν έχεις σαλέψει με τόση τοξικότητα που βλέπεις από τα σοσιαλ μίντια. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως, καλό βράδυ!

        Μου αρέσει!

      • Toξικό είναι να τα βλέπεις ολα αυτά και να μην μπορείς καν να απαντήσεις. Οταν έχεις βήμα για αντίλογο από τη μία εκτονώνεσαι, από την άλλη βρίσκεις άτομα με τα οποία συνεννοείσαι και αυτό είναι ανακουφιστικό -ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε πάντα απόλυτα 😉
        Καλό βράδυ!

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε