Τι Περιμένουμε από τους Άντρες Συμμάχους

Σημείωση για τ@ς ακολούθους φεμινιστικών σελίδων -κυρίως τους άντρες που κάνουν συχνότερα τα εν λόγω σχόλια: Όταν στο άκουσμα ενός σεξιστικού περιστατικού έρχεστε να προτρέψετε τα θύματα να απευθυνθούν στη Δίωξη και την Αστυνομία το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε ότι δεν έχετε την παραμικρή αίσθηση σε τι κόσμο ζουν οι γυναίκες. Αν νομίζετε ότι έχουμε την ενέργεια, τα χρήματα ή το ψυχικό απόθεμα να κινούμε νομικές διαδικασίες κάθε φορά που κάποιος μας παρενοχλεί, απειλεί, κακοποιεί ή απλά εκφράζει μια ακραία μισογυνική άποψη και αν νομίζετε ότι η αστυνομία, που στέλνει κακοποιημένες γυναίκες πίσω στον άντρα τους και προτρέπει βιασμένες γυναίκες να μην το κάνουν θέμα θα μας δώσει τη λύση μάλλον δεν κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος. Και μέχρι να το κατανοήσετε σωπάστε και ακούστε αντί να βιάζεστε να δείξετε την αγανάκτησή σας και να μας δώσετε την προφανή συμβουλή που δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ μόνες μας.

Όσο για τις προτροπές βίας ενάντια στους μισογύνηδες, γενικά δεν είμαστε κατά της βίας αλλά η υπερβολική εστίαση στον έναν ή τον άλλο θύτη που απλά έκανε ή είπε πιο ωμά αυτό που σιγοψιθυρίζει και επικροτεί μια ολόκληρη κοινωνία συχνά αποσπά ακριβώς από το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γενικευμένο, ότι είναι μια ολόκληρη ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ που συντηρεί αυτές τις ιδέες. Τα περιστατικά που αναφέρουμε είναι απλά τυχαία παραδείγματα που υπέπεσαν στην αντίληψη μας, δεν είναι ούτε εξαιρετικά ούτε μοναδικά άρα δεν θα εξαφανιστούν με εκτελέσεις, βασανιστήρια -και σίγουρα όχι με βιασμούς για όνομα της Θεάς, σταματήστε να αναπαράγετε την ιδέα ότι το σεξ είναι τιμωρητικό! Η κοινωνία θα συνεχίζει να παράγει νέους βιαστές και νέους μισογύνηδες και η καταστολή δεν μπορεί να είναι μακροχρόνια λύση.

Αντί λοιπόν να μας προτρέπετε να κινηθούμε νομικά ή να φαντασιώνεστε σπασμένα δόντια μισογύνηδων γιατί δεν ξεκινάτε καλύτερα με το την πείτε στους φίλους σας, εκεί που δε θα είστε οι φεμινιστές τιμωροί αλλά ξαφνικά οι λιγότερο cool και οι σπασαρχίδες της παρέας? Εκεί που θα σας πουν «φλώρους», «cucks», «libtards», «simps»? Γιατί δεν ξεκινάτε από το δικό σας περιβάλλον, την δική σας οικογένεια, το δικό σας feed, τις σελίδες που εσείς ακολουθείτε, την αντροπαρέα που εσείς θα βρεθείτε? Όχι με κλωτσιές και μπουνιές αλλά μην γελώντας με τα σεξιστικά τους αστεία, επιμένοντας ότι δεν είναι ΟΚ αυτό που λένε, βάζοντας όρια, τραβώντας γραμμές, ξεκόβοντας φιλίες, δείχνοντας τους ότι ο σεξισμός δεν είναι μέσο για male bonding, οτι δεν κλείνετε τα μάτια μπροστά στις παραβιαστικές τους συμπεριφορές και οτι δε θα θα παραμείνετε φιλαράκια λες και ο μισογυνισμός είναι απλά κάποια ιδιοτροπία τους . Μην έρχεστε να τα πείτε σε εμάς που τα ξέρουμε, απευθυνθείτε στην πηγή του προβλήματος. Εκεί φαίνεται ο σύμμαχος, τα υπόλοιπα τα ακούμε βερεσέ.

9 thoughts on “Τι Περιμένουμε από τους Άντρες Συμμάχους

  1. Ο Μπάιντεν να υποθέσω για τις γυναίκες φεμινίστριες του δημοκρατικού κόμματος, είναι αυτός ο άνδρας; Μάλλον δεν είναι. Μιλάμε όμως τα σούργελα(γιατί εντάξει περι αυτών πρόκεται όλη η κινηματική σκατίλα της αμερικής) θα πάνε να εκλέψουν ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει απέναντι σε έναν επίσης υπερ-συντηρητικό και αυτό θεωρείται radical. Έρχεται τρελή φάπα. Βέβαια μερικούς εγχώριους φεμ.κύκλους ελληνιόληδων, δε τους άρεσε ο σύριζα υπό αυτή τη σκοπιά του lesser evil, ήταν καταληψίας, και πήγανε τα εδ’ω σούργελα και βγάλανε το Βλαμμένο που έχει χάσει τον έλεχγο της χώρας. Θέλω επίσης να δω τώρα τι θα πουν τώρα όσοι κινηματικοί του φυλετικού έλεγαν ορθώς να εμπορευματοποιηθεί το όλο εγχείρημα, που τώρα τους sjw αρχίζουν και τους απολύουν από μεγάλες εταιρείες.

    Μου αρέσει!

    • Ήθελες εσύ να φέρεις το ζήτημα στο Biden και δεν άντεξες ΣΕ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΙΑ! Άσε μην ξυνεις πληγές γιατί τσακώθηκα αυτή τη βδομάδα με έναν καλό μου φίλο μου γιατί είπα οτι δε θα τον ψήφιζα αν ήμουν Αμερικάνα και ξαφνικά βρέθηκα υπόλογη για την άνοδο του Trump και κατηγορήθηκα ως προνομιούχα που δεν σκέφτεται τους λιγότερο τυχερούς.

      Δεν ξέρω τι είναι ο Biden για τις Αμερικανίδες φεμινιστριες ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ελληνίδες φεμινίστριες ούτε οι Εργατικοί για της Αγγλίδες φεμινίστριες γιατί οι φεμινίστριες σε κάθε χώρα δεν είναι ένα ενιαίο μέτωπο, δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και πέρα από το τι λέει η καρδιά τους έχουν και διαφορετικές στρατηγικές. Αν κάποια ψήφιζε Biden πάντως από φόβο για το χειρότερα δε θα την κατηγορούσα ούτε θα θεωρούσα ότι είναι νεοφιλελέ Απλά προσωπικά πιστεύω ότι έτσι αφήνουμε τους συντηρητικούς να θέτουν τον πήχη όλο και πιο χαμηλά και πέφτουμε σε μια αιώνια λούπα. Δεν είναι το πρόβλημά μου η φεμινίστρια όμως που φοβάται μην αύριο μεθαύριο της απαγορεύσουν την έκτρωση ούτε ο μαύρος που θα ψηφίσει Biden γιατί τουλάχιστον αυτός αναγνωρίζει το πρόβλημα του ρατσισμού. Δεν νομίζω οτι οποισδήποτε τον θεωρεί radical, νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα τον ψηφίσει με βαριά καρδιά γιατί κώλωσαν να βάλουν κάποιον πιο ριζοσπαστικό. Νομίζω πάντως ότι έχεις σαφώς λανθασμένη εικόνα για το φεμινιστικό κίνημα, ξέρω ελάχιστες που αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινίστριες και στηρίζουν Κυριάκο ή Δεξιά όπως και οι περισσότερες φεμινιστριες οπως παρακολουθώ στο facebook στήριξαν είτε Sanders είτε Warren -που Οκ, δεν συνέκλιναν και πολύ οι θέσεις τους.

      Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Να ξεκαθαρίσω πως εννοείται όταν σου γράφω κάτι «προβοκατόρικο» δεν πάει σε εσένα, πάει σε τρίτους, απλά με ενδιαφέρει η θέση σου γιατί τελικά ο φεμινισμός αποδεικνύεται και εσωτερικά του μια μεγάλη μάχη θέσεων.
    Ναι είμαι λάθος εδώ δε παρακολουθώ τα σοσιαλ οπότε δε ξέρω τις τάσεις ακριβώς. Σχολιάζω βέβαια καυστικά τη «τάση της ευθύνης» που τελικά και στο φεμινισμό πάλι τα ίδια χαρακτηριστικά έχει, ψευτοδιλλήματα και πολιντικαντισμό. Δε λέω ότι δε σέβομαι το σκεπτικό περί συμβάσεων, αλλά πλέον ειλικρινά δε καταλαβαίνω που το πάνε.
    Τελικά πρέπει να φάμε μεγάλη φαπα ίσως, τελικά δε μαθαίνει ο κόσμος αλλιώς.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ναι μωρέ το ξέρω, ότι δεν το λες για μένα. Αλλά νομίζω οτι έχεις στο μυαλό σου τον μπαμπούλα μιας νεοφιλελέ φεμινίστριας που όλη μέρα κόπτεται για την αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών και την κουλτούρα του βιασμού και το βράδυ ψηφίζει ΝΔ και στηρίζει καπιταλισμό και μνημόνια φανατικά. Και η νεοφιλελέ φεμινίστρια αυτή δεν υπάρχει. Σίγουρα υπαρχουν καποιες μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των φεμινιστριών είναι αριστερές. Αυτές που έχεις στο μυαλό σου έιναι κάτι τύπισσες που υποστηρίζουν χλιαρά καμία σεξουαλική απελευθέρωση και το δικαίωμα της γυναικας να κάνει καριέρα, αλλά δεν χάνουν και τον ύπνο τους ούτε το πάνε και στο λογικό του τέρμα όλο αυτό, μόνο μέχρι εκεί που θα θεωρούνται cool, δυναμικές και «παραγωγικές».

      Τωρα το δίλημμα «ψηφίζω το lesser than two evils ή τίποτα» το καταλαβαίνω, είναι και για μένα ένα συνεχές εσωτερικό debate. Και δεν ξέρω ποια είναι η σωστή απαντηση. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει σωστή απάντηση, ίσως μονο η ιστορία μπορεί να το κρίνει αυτό. Από τη μία ο Τραμπ σίγουρα πρόλαβε να κάνει αρκετή ζημιά στην Αμερική ακόμα και αν δεν επανεκλεγεί. Από την άλλη, η αποδοχή του Biden ως μια legit εναλλακτική μπορεί να είναι μακροχρόνια μεγαλύτερη ζημία ακριβώς επειδή δε θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε πέρα από τον καπιταλισμό.

      Προσωπικά δε θα μου πήγαινε να ψηφίσω Biden, θα ένιωθα οτι υποκύπτω σε καποιον εκβιασμό. Αλλα δε θεωρώ εχθρούς μου όσ@ς θα τον ψηφίσουν μόνο και μόνο για να μη βγει ο Τραμπ. Μπορεί απλά να έχουν περισσότερα να χάσουν ή μπορεί απλά να τ@ς κυριεύει ο φόβος. Περισσότερο δυνητικούς συμμάχους τους θεωρώ. Κάποια στιγμή μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν κι αυτοί και να δουν οτι δεν βγάζει πουθενά αυτή η συνεχής εναλλαγή κομμάτων.

      Τώρα αν κοίταξες τις επιλογές των primaries και ο Biden ήταν η πρώτη σου επιλογή, ναι, είσαι μέρος του προβλήματος.

      ΥΓ: Btw πριν εννοούσα ότι δεν απέκλιναν τόσο ο Sanders και η Warren.

      Μου αρέσει!

      • Είναι μεγάλη συζήτηση τί είναι ο φιλελέ σήμερα. Για εμένα οι αποδομιστές, οι αυτοδιαθετικοί και όλη η συλλογιστική του Ντεριντά είναι ακραιφνή ιδεολογική προβολή του φιλελευθερισμού από την πλευρά της αριστεράς και των ενοχών της, και οδηγεί τον πολιτισμό στο τέλος του, όχι λόγω της «αυτοδιάθεσης του ατόμου», που όσο προσπαθεί να υπάρξει μέσα στην αποδόμησή του, τόσο γκρεμίζεται στην αδράνεια, αλλά λόγω της σύνθλιψης της κοινωνικότητας και της ανάδειξης της «ατομικής παραγωγικής σκέψης» ως βασιλιά.
        Έχουμε βάλει τον μαλάκα τον μεμονωμένο ή κοινωνικά οργανωμένο άνθρωπο στον θρόνο του διανοητικού θεού, που μπορεί να στοχάζεται δήθεν ανεξάρτητα και να αυτοπρoσδιορίζεται άκριτα.
        Παλαιά λέγαμε οτι μας πνίγουν οι «μεγάλες αφηγήσεις» που διακατέχονταν από έναν εγκλωβιστικό κοινωνισμό. Τώρα τελικά πνιγόμαστε εμείς οι ίδιοι στις μικρές αφηγήσεις του καθημερινού, σε μια διαφορετικότητα που τελικά τονίζει τις διαχωριστικές γραμμές. Είδες τι είπες, έτρεξε κάποιος να κατακρίνει το προνόμιο σου. Όπως και εσύ με το κείμενο σου στην ίδια συλλογιστική της επισήμανσης της διαφορετικότητας καταλήγεις, όπως και εγώ με αυτά που σου γράφω, όλοι εκεί σιγά σιγά ολισθαίνουμε, στην αποδόμηση του ατόμου. Η όλη πολιτική όμως των «ατόμων» και των «εμπειριών» αποτελεί μια εργαλειοποίηση που τελικά η εργαλειοποίηση οδηγεί στο «πήγαινε σε ψυχολόγο». Πυρήνες κοινοτήτων δεν έχουμε αυτή τη στιγμή. Στην Ελλάδα σε αντίθεση με το αμερικάνικο κίνημα, έχουμε έντονα ταξικά προβήματακαι αυτό θεωρώ μας κρατά ακόμη σε ένα κοινωνισμό.

        Μου αρέσει!

      • Καταλαβαίνω τι λες αλλά διαφωνώ. Η έννοια το προνομίου για μένα υπάρχει για να σε κρατάει γειωμέν@ και για να σε βοηθάει να συνεχίζεις να βλέπεις απο διαφορετικές θέσεις υποκειμένων αποφεύγοντας να θεωρητικολογείς αέναα ξεχνώντας πως όλα αυτά που λες αφορούν πραγματικούς ανθρώπους και όχι μια αφηρημέν έννοια της ιστορίας όπως αυτή φαίνεται μόνο από τη δική σου οπτική γωνία. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε αν το δικό μας απελευθερωτικό πρόταγμα «μιλάει» και στους άλλους, τους λιγότερο προνομιούχους από εμας, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι στην αποτυχία. Αν εσένα το δικό σου επαναστατικό όραμα δεν έχει αυτή τη στιγμή να πει κάτι στους φτωχούς μαύρους τότε οφείλεις εσύ να το προσαρμόσεις αντί να μεμψιμοιρείς ότι οι φτωχοί μαύροι ειναι το θύμα του νεοφιλελευθερισμού και δεν στηρίζουν τη δική σου Επανάσταση. Και σε αυτό το σημείο σίγουρα κάτι πήγε λάθος στην Αμερική και γι αυτό φταίνε οι λευκοί αριστεροί που θεωρούν τον σοσιαλισμό ή τον κομμουνισμό κτήμα τους και κατάφεραν να αποξενώσουν άλλες καταπιεσμένες ομάδες που εκτός από ταξική καταπίεση αντιμετωπίζουν και άλλες μορφές καταπίεσης ταυτόχρονα. Αντί λοιπόν η Αριστερά να χτυπά τα πόδια κάτω και να κατακρίνει τα αναλυτικά εργαλεία του φεμινισμού ή του αντιρατσισμού ως «νεοφιλέ» καλύτερα να κάνει την αυτοκριτικη της, κάτι που αρνείται πεισματικά. Και τέλοσπαντων δεν είναι κακό να σου λέει καποιος να τσεκάρεις το προνόμιό σου, εγώ δεν το πήρα προσωπικά. Απλά οι λιγότερο προνομιούχες ομάδες στην Αμερική δεν τρέχουν να ψηφίσουν Βiden, συνήθως δεν ψηφίζουν καθόλου. Όχι απαράιτητα λόγω ιδεολογικής στάσης, μπορεί να μην το έχουν αναλύσει και θεωρητικοποιήσει τόσό που να φτάσουν το «ολοι ίδιοι είναι», μπορεί απλά να φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα ενστικτωδώς με αυτή την ιδιάιτερη διαύγεια του καταπιεσμένου.

        Μου αρέσει!

      • Συμφωνώ, ακριβώς η προβολή αποκλειστικά λευκών «κανονιστών» σε όλη σχεδόν τη κινηματική ιστορία είναι το πρόβλημα , γι’αυτό ακριβώς η δυσφορία (είναι δυσφορία πλέον όχι κριτική) μου δεν απευθύνεται στις μειονότητες και τις επιλογές τους, απεναντίας, έχω βαρεθεί να βλέπω λευκούς να νομίζουν ότι είναι μαύροι, στρ8 να νομίζουν ότι είναι εναλλακτικά σεξουαλικοί και συναφτά. Έχω βαρεθεί αυτή την επιβλητική ανάθεση.

        Μου αρέσει!

    • Ότι οι δυτικοί Ευρωπαίοι, ειδικά η διανόηση, καπελώνουμε κάθε μορφή διεκδικήσεις. Έχω βαρεθεί να βλέπω τον Ζίζεκ να μιλά για τον νεομαρξισμό και τον Χέγκελ και όλη αυτή τη λευκή διανόηση που υποτίθεται αναλύει/στηρίζει τις μειονότητες αλλά μονίμως κάτι τους ξενίζει σε αυτές ως προς το τρόπο που διεκδικούν.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε