Εταιρικό purple washing από τη ΔΕΗ

Έχει γινει η εταιρία σας απεχθής σε όλη την κοινωνία, συνώνυμη της μείωσης του βιοτικού επιπέδου, των εκβιαστικών μονοπωλίων και της καπιταλιστικης κρίσης στον τομέα της ενέργειας? Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φεμινισμό σαν ξέπλυμα πληρώνοντας με τα λεφτά όσων ξεζουμίζετε για διαφήμιση που δε θα κάνει το παραμικρό να αλλάξει τη ζωή των γυναικών αλλά θα κάνει την εταιρία σας να φαίνεται φιλική και προσιτή.

Έτσι κι αλλιώς πλέον ο mainstream φεμινισμός δεν έχει καταλήξει να είναι παρά μία καραμέλα που μπορεί να επικαλεστεί ο οποισδήποτε -πχ ο πρωθυπουργός ή ο Θεοδωρικάκος – για να προβάλλει ένα προοδευτικό προφίλ και να εξαγνιστεί για την καταπάτηση δικαιωμάτων και την εφαρμογή σκληρών κατασταλτικών πολιτικών που παίρνουν ακόμα και τη μορφή ξυλου στις ίδιες τις φεμινίστριες που πάει να γλείψει τώρα.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος άλλωστε να αφαιρεθεί κάθε ριζοσπαστικό στοιχείο από το φεμινισμό είναι να αποκοπεί από ευρύτερα κινήματα και να μειωθεί σε όμορφα ανώδυνα τσιτάτα που θα μπορεί να επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε καταπιεστής.

Purple washing στα καλύτερά του.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s