Τα Τακούνια και «ο Πόλεμος των Ανώμαλων»

Ας δώσουμε βάση στο πως η έννοια του «φυσιολογικού και γενικά της φύσης χρησιμοποιείται σε μια συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από κοινωνικές κατασκευές και πολιτισμικά προιόντα όπως ο χορός και τα τακούνια! Δεν είναι φυσιολογικό, λέει, οι άντρες να φοράνε τακούνια, είναι μάλλον μόνο οι γυναίκες γενετικά προγραμματισμένες να φοράνε τακούνια επειδή αυτό * ανοίγει το bot με bullshit εξηγήσεις εξελικτικής ψυχολογίας* τις βοηθούσε να φτάσουν στα ψηλότερα ντουλάπια της κουζίνας και έτσι να γίνουν καλύτερες νοικοκυρές και το DNA τους να διαιωνιστεί κάνοντας περισσότερους απογόνους με το αρσενικό που τις επέλεγε. Πέρα από τις μαλακίες, τα ομοφοβικά σκουπίδια εκλαμβάνουν κάθε τι που ξεφεύγει από τον αυθαίρετο διαχωρισμό του κόσμου σε γυναικεία και αντρικά πράγματα ως «πόλεμο» και εσκεμμένα τον απεικονίζουν ως επίθεση στον δικό τους τρόπο ζωής ώστε να δικαιολογείται η δική τους βίαιη αντίδραση, ακόμα και αν κανείς δεν υποχρέωσε τους ίδιους να φορέσουν τακούνια.
Η εξίσου bullshit εξήγηση ψυχολογικού τύπου περί ταύτισης με τον γονέα του «αντίθετου» φύλου συνεχίζεις να λειτουργεί ταυτολογικά: για να γίνεις σωστός άντρας οφείλεις να ταυτιστείς με τον πατέρα σου που με τη σειρά του είναι σωστός άντρας επειδή ταυτίστηκε με το δικό του πατέρα, αποδεικνύοντας πως αυτή η εύθραυστη αλυσίδα ταύτισης δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με την φύση -και στο φινάλε αν πάμε γενεαλογικά αρκετά πίσω μπορούμε εύκολα να βρούμε έναν προ-προ-προ-προ-παππου που φορούσε τακούνια γιατί απλά αυτό παλιά θα θεωρούταν «φυσιολογικό. Το «φυσιολογικό» έτσι δεν είναι παρά μια κοινωνική κατασκευή για το πως η εκάστοτε κοινωνία αντιλαμβάνεται την εκάστοτε τάξη πραγμάτων και ως «ανώμαλοι» στιγματίζονται όσοι την απειλούν αποδεικνύοντας ακριβώς ότι η φύση δεν δίνει δεκάρα για το τι παπούτσια φοράμε και πως συνεχίζει να υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια παρόλο που ανέκαθεν υπήρχε ομόφυλο σεξ.

2 thoughts on “Τα Τακούνια και «ο Πόλεμος των Ανώμαλων»

  1. Εκ μέρους των ανδρών που τη βρίσκουμε και με καλσόν και τακούνια, να μας αφήσεις στην ησυχία μας… Τα βγάζουμε και πέρα μόνοι μας καθ δε θέλουμε…συμμαχίες μισανδρων υπαρξεων. Να είσαι καλά…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε