«Μεμονωμένες Περιπτώσεις» και NotAllMen

μονωμενες περιπτωσεις

Καλώς τα! Καιρό είχαμε να δούμε μεμονωμένες-περιπτώσεις και Not-All-Men στα μέρη μας. Να σας κεράσουμε κάτι;
Όσο πίνετε το αναψυκτικό σας, να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Όπως τόνισε και ο φίλος μας, όταν βρίσκουμε τόσο συχνά τέτοια «μεμονωμένα» περιστατικά, μάλλον δεν είναι και τόσο μεμονωμένα. Δεν είναι μία σατανική σύμπτωση που σε κάθε, μα ΚΑΘΕ άρθρο για βιασμό/έμφυλη βία/σεξουαλική παρενόχληση κτλ υπάρχουν πάντα τέτοια εμετικά σχόλια. Και σίγουρα δεν ψάχνουμε να τα βρούμε γιατί ειμαστε απελπισμένες -δεν πληρωνόμαστε με το κομμάτι. Συγκεκριμένα, δεν πληρωνόμαστε καθόλου.
  • Ακόμα και αν υποθέσουμε πως όντως για κάθε 1 τέτοιο βοθροσχόλιο υπάρχουν 1000 που δείχνουν συμπαράσταση προς το θύμα, δεν βρίσκεις ότι 1 στους χίλιους είναι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό? Δε νομίζεις ότι ίσως να μη θέλουμε να ζούμε σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων όπου 10.000 άτομα πιστεύουν ότι καλά πάθαμε και μας βίασαν ή μας έσπασαν στο ξύλο? Ποιος είσαι εσύ που θα θέσεις τα στανταρντς για το αποδεκτό επιπεδο μισογυνισμού?
  • Η «μπουρδελοσελίδα» μας θίγει τα κακώς κείμενα, δεν υπάρχει για να δίνει παράσημο σε κάθε άντρα και κάθε γυναίκα που ΔΕ θεωρεί ότι σε μια γυναίκα άξιζε να βιαστεί ή να ξυλοκοπηθεί -δηλαδή το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Aν θες φτιάξε εσύ σελίδα με όνομα «Ναι, Έχεις Ένα Ελαχιστο Αποδεκτό Επίπεδο Ανθρώπινης Αξιοπρεπειας».
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί η ανάδειξη του μισογυνισμού ως κοινωνικού φαινομένου σημαίνει ότι κάνουμε το «σύνολο» του αντρικού πληθυσμού να μοιάζει με γουρούνια. Μήπως και η ανάδειξη του ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία κάνει το σύνολο των Ελλήνων να μοίαζει με φασίστες? Θα έλεγα οτι απλά καταδεικνύει το γεγονός οτι ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός είναι φαινόμενα πολύ πιο γενικευμένα από ο,τι θέλουμε να πιστεύουμα αλλά και πως όλοι έχουμε σεξιστικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις που θα πρέπει να μάθουμε να επεξεργαζόμαστε. Κι αυτό ξεβολεύει πολλούς που θέλουν να μείνουν όπως είναι γιατί αυτά τα προβλήματα δεν τους αφορούν.

~Hürrfem Sultan

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s