Άλλο ένα ποστ για την Τούνη

Επειδή όπως θα έχετε καταλάβει είμαι αδύναμος χαρακτήρας και πολύ επιρρεπής στο peer pressure και παντα αναζητώ απελπισμένα τα manarchist cookies θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση γιατί κατηγορήθηκα ότι δεν είμαι αρκετά ξεκάθαρη: την Τούνη δεν τη συμπαθώ με καθαρά ταξικούς όρους. Δεν την έχω παρακολουθήσει αλλά οι νεοφιλελέ δηλώσεις της που έχουν φτάσει στα αυτιά μου με ενοχλούν και μου θυμίζουν κάτι Αμερικανούς φίλους μου που νομίζουν οτι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες γιατί τα μαγαζιά είναι κλειστά τις Κυριακές όπως και κάθε νεοφιλελέ σκουπιδι που νομίζει οτι τα επιδόματα κάνουν τους ανθρώπους τεμπέληδες γιατί μόνο η οικονομική ανασφάλεια και επισφαλεια ξυπνά μέσα μας την εργατικότητα, την επιχειρηματικότητα και τις δημιουργικές δυνάμεις. Δεν τη θαυμάζω καν για την καριέρα της και την επιχειρηματικότητά της γιατί γενικά θεωρώ την μετατροπή του εαυτού σε επιχείρηση και brand πρόταγμα του νεοφιλελευθερισμού και δεν με εντυπωσιαζει. Αυτο ομως δεν είναι ένα πρότυπο που επινόησε η Τουνη, είναι ένα γενικότερο πρότυπο που προωθεί ο καπιταλισμός και που οταν οι άντρες το κάνουν πετυχημένα κανείς δεν τους ψέγει.

Having said that, μπορω να θεωρώ κάθε προνομιούχα αστή εχθρό της τάξης και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να είμαι σε θέση να ανιχνεύσω τον μισογυνισμό στις επιθέσεις που δέχεται βάσει του φύλου και της σεξουαλικότητάς της και γι αυτό γενικά να μην χάφτω το gaslighting του τύπου «τη βρίζουμε γιατί είναι νεοφιλελέ», όπως δεν πείθομαι οτι οι επιθεσεις προς τις Καρντάσιαν οφειλονται στο ότι ειναι αφεντικά. Δεν λέω οτι ΚΑΘΕ επίθεση που δέχεται η Τουνη ή μια Κραντάσιαν είναι μισογυνική, αλλά επειδή δε γεννήθηκα και χθες η ανάλυση της γλώσσας, του context και γενικότερων πατριαρχικών μοτίβων εντός των οποίων γινεται κάθε φορά μπορούν να φωτίσουν την προσέγγιση μας. Και γι αυτό μπορώ να υπερασπίζομαι μια γυναίκα από σεξιστικές επιθεσεις χωρίς να υπερασπίζομαι ούτε την ίδια ούτε τα προνομιά της.

Αφήστε σας παρακαλώ έστω ένα ψίχουλο cookie τώρα που προκάλεσα αυτό το βαθυ ρίγμα στο φεμινισμό (NOT) και παρατήστε με σε μια γωνία να τα φάω με την ησυχία μου γιατί με πικράνατε και σήμερα όσοι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και ζητάτε πιστοποιητικό αντι-Τουνικών φρονημάτων κάθε φορά σε στιλ «ή με την Τούνη ή με εμάς».21,691People Reached4,920Engagements+1.2x AverageDistribution ScoreBoost Post

1 thoughts on “Άλλο ένα ποστ για την Τούνη

  1. Κακώς ασχολήθηκες, κοπέλα μου. Υπάρχουν πάντα αυτοί που βρίσκουν λόγους για να χωρίζονται σε στρατόπεδα αντί να κοιτάνε να ενωθούν κάτω από έναν κοινό σκοπό. Άλλο η υπεράσπιση μιας γυναίκας από τον σεξισμό και άλλο η πλήρης αποδοχή της προσωπικότητάς της και των απόψεών της. Αυτό ήταν ήδη σαφές από τα πρώτα σου ποστ, όχι από το τελευταίο. Δεν χρειάζεται να εξηγείς τα αυτονόητα σε όσους δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί είναι εχθροί με όλους εκτός από εκείνους που τους μοιάζουν απόλυτα. Άλλωστε δε νομίζω ότι το θέμα σου ήταν συγκεκριμένα η Τούνη αλλά όλες οι γυναίκες σαν την Τούνη. Αυτή ήταν απλά το παράδειγμα. Γιατί το να ανεχόμαστε ή ακόμα χειρότερα το να αποδεχόμαστε τον σεξισμό σε βάρος των γυναικών που ταξικά ή ιδεολογικά βρίσκονται αντίθετα από εμάς δεν αλλάζει το γεγονός πως ανεχόμαστε ή αποδεχόμαστε τον σεξισμό. Αυτό άλλωστε ήταν πάντα το επιχείρημα του σεξισμού, Μετά από το «ένα αστείο ήταν» η πιο συνηθισμένη δικαιολογία του σεξισμού είναι το «δεν της κάνω επίθεση γιατί είναι γυναίκα αλλά γιατί είναι x» (όπου x βάλε όποια αιτία θες εσύ πέρα από τον σεξισμό, ακόμα και ότι είναι εξωγήινος). Οπότε άλλοι έπρεπε να εξηγηθούν, όχι εσύ.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε