Η Γραμμή μεταξύ Φλέρτ και Σεξουαλικής Παρενόχλησης

Για να παραφράσω λίγο τον Dr House, ΟΧΙ, δεν υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του φλερτ και της σεξουαλικής παρενόχλησης, υπάρχει ενα ολόκληρο Σiνικό τείχος με οπλισμένους φρουρούς ανά πέντε μέτρα ανάμεσα τους. Το τείχος αυτο λεγεται ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Το φλερτ προυποθέτει μία αμοιβαιότητα. Αν η γυναίκα (ή ο άντρας) ανταποδίδει το σεξουαλικό ενδιαφέρον σου τότε ειναι φλερτ. Αν όχι, αν σου δείχνει οτι εισαι ενοχλητικός, αν σου λέει οτι θέλει να μείνει μόνος/η, αν δεν απαντάει, κοιτάει αλλού, αν γενικα σου δείχνει με τα λογια και την στάση του σώματος οτι δεν εισαι ευπρόσδεκτος, ότι είσαι ανεπιθύμητος ή πιεστικος, τότε ειναι σεξουαλική παρενόχληση. Υπαρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί μια γυναίκα να θέλει να φλερτάρει μαζί σου. Μπορεί να σε βρίσκει ενδιαφέροντα ή αστείο, να ειναι σε καλή διάθεση, να ψάχνει για σέξ, και ναι, να σε βρίσκει ωραίο. Υπαρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί μια γυνάικα να μη θέλει να φλερτάρει μαζί σου. Μπορεί να την κάνεις να βαριέται, να την ενοχλείς, να θέλει την ησυχία της, να έχεις της μαύρες της ή απλα να μη σε βρίσκει ελκυστικό. Δεν είναι δική σου δουλειά να κρίνεις τους λόγους της –ας μη γελιόμαστε, και εσύ πιθανότατα την προσέγγισες επειδή την βρίσκεις ωραία. Μια γυναίκα δεν ειναι υπoχρεωμένη να φλερτάρει μαζί σου γιατί φλέρταρε με έναν άλλον (πιο ωραίο) όπως δεν ειναι υποχρεωμένη να κοιμηθεί μαζί σου επειδή εχει κάνει σεξ με άλλους 100.

Να σημειωθεί πάντως οτι θα πρεπει να είναι κανείς λίγο κομπλεξικός για να θεωρεί οτι μια γυναίκα δεν του απαντησε οταν της φώναξε από το απέναντι πεζοδρόμιο ή οταν της σφύριξε απο το αμάξι επειδή δεν ειναι ωραίος -συνήθως δεν έχουμε καν την ευκαιρία να τον δούμε, και σχεδόν πάντα θεωρούμε τετοιες συμπεριφορές ενοχλητικές. Δεν φταίει που δεν είσαι ωραίος, φταίει που είσαι γλοιώδης.

Λιγότερo male entitlement και λιγότερη χολή για τις γυναίκες που σας απορρίπτουν λοιπόν. Περισσότερη αξιοπρέπεια ώστε να μάθετε να δέχεστε το όχι. Women don’t owe you shit.

~ Hürrfem Sultan

η λεπτη γραμμη

Advertisement