Όταν δεν Απαντάς σε Έναν Άντρα Θα Ψάξει να Σε Βρει

Αυτή είναι η αντίδραση (από δυο διαφορετικά προφίλ) ενός άγνωστου άντρα επειδή η κοπέλα στην οποία έστειλε μήνυμα απλά δεν του απάντησε.
Το να είσαι μια γυναίκα που ζει στην πατριαρχία σημαίνει πως υπάρχουν άντρες που θα έχουν τοσο έντονη την αίσθηση πως τους χρωστάς (τον χρόνο σου/ μια απαντηση/ μια καλησπέρα/ σεξ) που να φτάνουν στο σημείο να σε βρίζουν χυδαία αλλά ακομα και να σε ΑΠΕΙΛΟΥΝ με σωματική βία αν δεν τους τα δώσεις.
Το να ζεις υπό τη συνεχή απειλή βίας ειναι για εμάς μια καθημερινή εμπειρία και αναπόσπαστο κομμάτι της πατριαρχίας γιατί το καθεστώς αυτο φόβου μας αναγκάζει να είμαστε συνεχώς προσεκτικές και να ανταπροκρινόμαστε στις επιθυμίες και προσδοκίες των αντρών απλά για να μην αντιμετωπίσουμε την οργή τους -ποσες από εμάς δεν έχουμε υπάρξει ευγενικές με κάποιον που μας παρενοχλεί σεξουαλικά, μας πιέζει ή δε μας αφήνει σε ησυχία απλά και μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα? Όχι, δεν ειναι ολοι οι άντρες βίαιοι, αλλά, δεδομένων των ποσοστών έμφυλης βίας, λέμε να μην το ρισκάρουμε κιολας.

~Hürrfem Sultan

stefanos 1.jpg

Advertisement