«Το Τουπε και η Χαζογκομενιά Κάνουν Κακό»

Άλλη μία μέρα στην πατριαρχία, άλλος ένας άντρας που μετανιώνει την αξία που γενναιόδωρα μας έδωσε επειδή δεν κατουρηθήκαμε από την χαρά μας που μας έστειλε αίτημα φιλίας και μήνυμα.

Το male entitlement σημαίνει ότι πολλοί άντρες θεωρούν ότι ο χρόνος που μας αφιερώνουν (συνήθως προκειμένου να μας βγάλουν γκόμενα) είναι κάποιου είδους τιμή που αν δεν ανταποδώσουμε δείχνοντας την αρμόζουσα ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα είμαστε αχάριστες σκύλες. Η στάση αυτή άλλοτε οδηγεί σε αξιοθρήνητα passive aggressive μηνύματα όπως εδώ, άλλοτε μεταφράζεται σε λεκτική ή και σωματική βία προς την γυναίκα που τόλμησε να τον αγνοήσει, να τον απορρίψει ή γενικά να μην αντιδράσει όπως αυτός θεωρεί ότι του αξίζει.

Η τάση συχνά να μας μειώνουν μετά την απόρριψη αποκαλώντας μας «χαζογκόμενες», «μπάζα» και άλλα όσα-δεν-φτάνει-η-αλεπού επίθετα είναι κλασική κομπλεξική τακτική αντιμετώπισης χυλόπιτας που αντί να βοηθήσει στην διατήρηση της αξιοπρέπειας τους, αποδεικνύει εκ των υστέρων πόσο δίκιο είχαμε να μην ασχοληθούμε παραπάνω. To hashtag ByeFelipe είναι γεμάτο από τέτοιες περιπτώσεις.

‪#‎ByeFelipe‬

~Hürrfem Sultan

photo 20.6.2017

Advertisement