Πώς να Κρατήσεις Έναν Άντρα

Εδώ βλέπουμε ενα κοινωνικό μήνυμα προσφορά ενός απογοητευμένου άντρα που όμως μας έχει εντυπωθεί στο μυαλό από μικρές: για να «κρατήσεις» έναν άντρα πρέπει να διατηρείσαι όμορφη κι αδύνατη και να κάνεις σεξ μαζί του. Είτε έχεις όρεξη είτε οχι. Αν έχεις, τόσο το καλύτερο, αν όχι, ε πιέσου λίγο και θα σου βγει στην πορεία. Ή απλά κάνε λίγη υπομονή. Αλλιώς θα σε βαρεθεί και θα βρει άλλη αφού άλλωστε είσαι πλήρως αναλώσιμη και εναλλάξιμη.

Η σεξουαλική πράξη ως «συζυγική υποχρέωση» και γενικότερα ως κάτι που κάνουμε απλά για να κρατήσουμε έναν αντρα, σαν παραχώρση, σαν χάρη, είναι και η βασική αναπάράσταση του σεξ ως κατι που η γυναίκα προσφέρει ως αντάλλαγμα για να έχει σχέση την ίδια ώρα που η σχέση είναι αυτό που προσφερει ο άντρας ως αντάλλαγμα για το σεξ. Είναι και ο βασικός λόγος άλλωστε που οι γυναίκες συχνα αναγκάζονται να επικαλεστούν δικαιολογίες για να μην κάνουν σεξ (πονοκέφαλο, περιόδο κτλ) σαν να χρειάζεται να απολογηθούν που στερούν από τον άντρα αυτό που δικαιούται.

Στο πλαίσιο αυτό, η γυναίκα δε θεωρείται οτι έχει αυτόνομη επιθυμία, ή εν πάση περιπτώσει η δική της επιθυμία δεν ενδιαφέρει κανέναν, αρκεί να υποταχθεί σε αυτή του άντρα της. Και στο πλαίσιο αυτό δεν είναι να απορείς που τόσες γυναίκες χάνουν την όρεξή τους -σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται υποχρεωμένος να κάνει κάτι, it sucks the fun out of everything.
Αν λοιπον είσαι κι εσύ από αυτούς τους άντρες που θεωρούν οτι «ο άντρας έχει πάντα όρεξη και καύλες και η γυναίκα ΠΟΤΕ» μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

~Hürrfem Sultan

αμα η γυναικα δεν καθεται στον αντρα

Advertisement