Το Πρόβλημα με τις «Πουτάνες»

polytehniki-sholh

To να θεωρείς σεξεργάτρια μία γυναίκα που πάει με πολλούς άντρες ισχυριζόμενος ότι η απουσία πληρωμής δεν κάνει διαφορά είναι σαν να αποκαλούμε επαγγελματία σεφ όποιον μαγειρεύει στο σπίτι γου για την οικογένειά του. Άλλο η εργασία, άλλο η εθελοντική εργασία και άλλη η προσωπική ζωή.

Ως φεμινίστριες πάντως, η ένστασή μας δεν είναι στο οτι οι γυναίκες που πάνε με πολλούς άντρες δε θα πρέπει να αποκαλούνται «πουτάνες». Ως φεμινίστριες διαφωνούμε ριζικά με την υποτιμητική σημασία της λέξης «πουτάνα» γιατί στιγματίζει ένα επάγγελμα ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή αφορά την γυναικεία σεξουαλικότητα και για ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο λόγο. Μια γυναίκα που κάνει σεξ είτε επί πληρωμή είτε χωρίς διαθέτει το σώμα της όπως το γουστάρει και κάποιος το γουστάρει επίσης και γι αυτό καταλήγει στο σεξ. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα όταν δεν βλάπτεται κανένας και γιατί αυτό ειναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να είναι μια γυναίκα.

Οπότε σε όλα τα μισογυνικά σκουπίδια που έχουν την ίδια ερώτηση ας απαντήσουμε με μία ερώτηση: οκ, ας πούμε ότι είμαστε κι εμείς πουτάνες. Ποιο είναι το πρόβλημά σας και γιατί ενοχλείστε τόσο?
Spoiler alert: H απάντηση ειναι because patriarchy.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s