Μισανδρισμός Χωρίς Ιστορικό Προηγούμενο

misandry

Ο μισανδρισμος μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, μας πληροφορεί ο σχολιαστής, δηλαδή σε καμία άλλη εποχή οι γυναίκες δε μισούσαν τους άντρες όσο σήμερα. Όλως τυχαίως σε καμία άλλη ιστορική εποχή οι γυναίκες δεν είχαν τόσα διαιώματα όσα σήμερα. Δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό. Είτε όσο περισσότερα δικαιώματα αποκτούμε τόσο πιο πολύ μισούμε τους άντρες γιατί προφανώς χρειαζόμαστε κάποιου είδους υποταγή για να τους αγαπάμε. Είτε απλά οσο πλησιάζουμε στην ισότητα τόσο μας κατηγορούν για μισανδρία γιατί νοσταλγούν τις παλιές καλές εποχές της πατριαρχίας.

Φυσικα για μισανδρία κατηγορούνταν και οι φεμινίστριες του πρώτου κύματος ΑΚΡΙΒΩΣ οπως και αυτές τον επόμενων, γιατί η απόκτηση του δικαιώματος ψήφου φάνταζε παράλογη και υπερβολική στα μάτια των τότε μισογύνηδων οπως φαντάζουν παράλογες και οι δικές μας διεκδικήσεις σήμερα. Αν όμως με την απόκτηση δικαιώματος ψήφου η γυναικεία χειραφέτηση ολοκληρώθηκε, δε μας εξηγεί ο σχολιαστής γιατι οι Ιρανές και μουσουλμάνες άλλων χωρών που έχουν και εξασκούν τοσο το δικαίωμα του εκλέγειν, όσο και του εκλέγεσθαι, συνεχίζουν να χρειάζονται το φεμινισμό?

Κατά τ’αλλα μας ζητάει να του πούμε πώς καταπιεζόμαστε, ο άντρας που επειδή διαφωνεί μαζί μας επιτίθεται στη σεξουαλικότητά μας.

Στον σύνδεσμο θα βρείτε αντιφεμινιστικά πόστερ που παρουσίαζαν τις σουφραζέτες ως μίσανδρες και άσχημες γεροντοκόρες: http://historyoffeminism.com/anti-suffragette-postcards-posters-cartoons/

~HürrFem Sultan

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s