«Μπορείς απλά να Κάνεις ό,τι Επιθυμείς» και άλλες νεοφιλελέ μπούρδες

internalized misogyny

Σχόλιο γυναίκας που αντανακλά όλη τη νεοφιλελεύθερη λογική -και λίγο από το πνεύμα του Αλχημιστή. Η Δυναμική Αντιφεμινίστρια™ εδώ πιστεύει οτι αν θελήσεις αρκετά να ζήσεις χωρίς στίγμα όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις γιατί αδυνατεί να αντιληφθεί πως το στίγμα αυτό μεταφράζεται σε δομική ανισότητα που θα την επηρεάσει οσο καλό παρεάκι κι αν έχει καθώς και πως ένα άτομο είναι αδύνατο να ζήσει ανεξάρτητα από το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο γεννήθηκε και μεγαλώνει.
Ταυτόχρονα πιστεύει πως το γεγονός πως μερικές γυναίκες πετυχαίνουν σε όλους τους τομείς σημαίνει πως υπάρχει ισότητα ευκαιριών, ακριβώς όπως μερικοί χρησιμοποιούσαν πχ την προεδρία του Ομπάμα για να ισχυριστούν πως δεν υπάρχει ρατσισμός. Στον καπιταλισμό άλλωστε ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που επιθυμεί αρκεί να πιστέψει σε αυτμπλαμπλαμπλα. ΟΧΙ. Οι γυναίκες και οι άλλες ομάδες δεν πετυχαίνουν επειδή έχουμε ισότητα, πετυχαίνουν παρόλο που δεν έχουμε ισότητα. Αλλά δε θα έπρεπε να παλεύουν διπλά και τριπλά για τις λιγοστές θέσεις που τους αναλογούν ούτε θα έπρεπε να σφίγγουν τα δόντια και να αγνοούν τις προσβολές και το γενικό κλίμα υποτίμησης στο οποιο ζούν.
Ο σεξισμός δε λήγει αν «έχεις κοντά σου όσους σε αγκαλιάζουν γι αυτό που είσαι» γιατί συνεχίζεις να ζεις σε μία κοινωνία που διακατέχεται από μισογυνισμό, στη δουλειά, στο οικογενειακό τραπέζι, όταν βλέπεις ταινίες, όταν ακούς μουσική, όταν πηγαίνεις στο κλαμπ, όταν περπατάς το βράδυ μόνη σου στο δρόμο. Δε θα ζήσουμε σε γυάλα για να σας κάνουμε την χάρη. Ούτε ο φεμινισμός είναι «τίτλος» ή «ταμπέλα». Ο φεμινισμός είναι κοινωνικό κίνημα και τρόπος ζωής.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s