Γιατί στο Ναι, Είσαι Μισογύνης Μπλοκάρουμε με την Ταχύτητα του Φωτός -Και γιατί αυτό δεν είναι «Φασισμός»

Κυκλοφορεί η φήμη ότι στο Ναι, Είσαι Μισογύνης μπλοκάρουμε πολύ και γρήγορα. Η φήμη είναι 100% αληθινή. Κι αν παραπονεθείς ότι αυτό είναι «φασιστικό» θα μπλοκάρουμε κι εσένα.

Γιατί, κοίταξε να δεις, αν δεν συμφωνείς με τον φεμινισμό δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου. Σου το λέμε ξεκάθαρα. Όχι, δε θέλουμε να ακούσουμε μία «διαφορετική άποψη». Όχι επειδή δεν αντέχουμε τον αντίλογο αλλά επειδή  αυτή την «διαφορετική γνώμη» την ακούμε από την ώρα που γεννηθήκαμε. Την ακούσαμε μέχρι που την σιχαθήκαμε. Η γνώμη αυτή είναι που συντηρεί την πατριαρχία. Η γνώμη αυτή είναι ακριβώς ο λόγος που γίναμε φεμινίστριες.  Είτε είσαι αντιφεμινιστής, είτε σκεπτικιστής που αμφισβητεί πχ. την ύπαρξη της κουλτούρας του βιασμού αλλά θέλει να το συζητήσει κιολας, είτε manspainer που θελει να μας αναλύσει τους λόγους που αυτό που συζητάμε δεν έχει σχέση με τον σεξισμό, δεν έχουμε την όρεξή σου. Δεν θέλουμε ούτε να σου εξηγήσουμε, ούτε να σε πείσουμε και στο φινάλε δε γουστάρουμε μία φεμινιστική σελίδα να καταλαμβάνεται από μη φεμινιστές. Δεν δικαιούσαι χώρο σε μία φεμινιστική σελίδα όταν το 99% το διαδικτύου φιλοξενεί μισογυνικές, σεξιστικές και αντιφεμινιστικές αντιλήψεις. Δημιουργήσαμε έναν χώρο για να μιλήσουμε για την καταπίεση που βιώνουμε καθημερινά. Αν το πιάσεις το έπιασες. Αν όχι, ξεκουμπίσου. Η επιμονή σου να αφήσεις την αποψάρα σου στη σελίδα μας πηγάζει απλά από το (male) entitlement σου και την αντίληψη ότι το δικαίωμά σου να την εκφράσεις ισούται με την υποχρέωσή μας να σε ακούσουμε.

Ξαναδιάβασε όμως το Σύνταγμα. Και μετά ξανάδιάβασε και τους όρους χρήσης του facebook. Κανείς δε σου εγγυήθηκε ποτέ την ελευθερία να σχολιάζεις σε κάθε διαδικτυακή σελίδα, ούτε να κάνεις «διάλογο» στο inbox. Αυτό δεν είναι λογοκρισία. Είναι απλά το προνόμιό σου που εξανεμίζεται. Κι αυτό είναι που σε ενοχλεί, γιατί μεγάλωσες σε έναν κόσμο που η άποψή σου ήταν η κυρίαρχη και τώρα ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία αντίθετη γνώμη που δεν μπορείς να σκεπάσεις με την πιο μπάσα φωνή σου, στην οποία δε μπορείς να επιβάλλεις τη σιωπή. Στο διαδίκτυο υπάρχει ένα είδος ισότητας. Δε μπορείς να μας εκφοβίσεις, ούτε να μας κάνεις να ντραπούμε, ούτε να έρθεις με άλλους πέντε φίλους σας να μας παρενοχλήσεις γιατί –μάντεψε- θα φάνε κι αυτοί μπλοκ. Κι αυτό σε εξοργίζει. Αλλά δεν είναι φασισμός, απλά και μόνο επειδή τυχαίνει αυτή να είναι η πιο βαριά «καταπίεση» που έχεις βιώσει ποτέ. Άλλωστε, όπως εξηγούμε ξανά και ξανά δεν υπάρχει «φασισμός» ή «ρατσισμός» από τον καταπιεσμένο στον προνομιούχο. Η λέξη «φασισμός» είναι άλλη μία απελπισμένη προσπάθειά σου να μας επιβάλλεις να σε ακούσουμε. Αλλά δεν πιάνει. Κι αυτό σε εξοργίζει ακόμα περισσότερο. Κι όσο εξοργίζεσαι τόσο τρως μπλοκ. Είναι ένας φαύλος κύκλος.

Το να μπλοκάρουμε λοιπόν τα τρολ, τους mansplainers,  τους ισαποστασάκηδες, τους not-all-men και τους what-about-the-men δεν είναι ούτε φασισμός ούτε ένδειξη αδυναμίας. Είναι απλά απόδειξη ότι ο φεμινισμός δεν περιστρέφεται γύρω από σένα ούτε σε έχει καμία ανάγκη. Είναι η απόδειξη ότι ο φεμινισμός σε θεωρεί βάρος και προχωρά χωρίς εσένα. Σταμάτα λοιπόν να γυρνάς γύρω από τι σελίδα μας σαν πεταλουδίτσα της νύχτας γύρω από την λάμπα γιατί γίνεσαι τόσο ενοχλητικός όσο κι αυτές

~Hürrfem Sultan

2 thoughts on “Γιατί στο Ναι, Είσαι Μισογύνης Μπλοκάρουμε με την Ταχύτητα του Φωτός -Και γιατί αυτό δεν είναι «Φασισμός»

  1. ΡΕ ΚΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΦΒ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΝΑΛΥΤΙΞ. ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΒΛΟΓΚ ΜΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ (ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΜΠΑ).

    Μου αρέσει!

    • Αχ μακάρι να μπορούσα κι εγώ να το ξεφορτωθώ, δεν μου κάθεται καθόλου καλά να είμαι όμηρος των reviwers που ριχνουν αναρτήσεις ή τη σελίδα κάθε τρεις και λίγο. Θα το ψάξω παραπάνω μήπως κάνω αυτο που λες, γιατί ίσως να χω βολευτεί κι εγώ τελικά.

      Καλή χρονια!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε