Η Πρώτη Κίνηση

ριγανάς

Εδώ βλέπουμε εν δράσει έναν αυθεντικό φεμινιστή, μπουχτισμένο με την πατριαρχία που θέλει πάντα τον άντρα ενεργητικό και την γυναικα παθητική. Μη σας ξεγελά το επιθετικό ύφος, ο σχολιστής ενδιαφέρεται προ πάντων για το ζήτημα ισότητας, προσπαθώντας να δώσει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στις γυναίκες πως είναι κι αυτές ελεύθερες να εκφράσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Ίσως να είναι κι αυτός κριτικός προς τα πασίγνωστα Γυναικεία Προνόμια™, τα οποία περιλαμβάνουν τα κερασμένα ποτά από αγνώστους, τα κοπλιμέντα από περαστικά αυτοκίνητα στο δρόμο και φυσικά την ευκολία να περιμένεις την πρώτη κίνηση από τον άντρα για να μη σε πουν απελπισμένη λυσσάρα που ευνουχίζεις τα αρσενικά.

Ο θυμός του φίλου μας εδώ δεν είναι σε καμία περίπτωση ο θυμός του προνομιούχου που τα θέλει μονά ζυγά δικά του και νομίζει ότι ο σεξισμός είναι απλά κάτι που του στερεί την σεξουαλική πρόσβαση σε περισσότερες γυναίκες κάνοντάς τις περισσότερο διστακτικές και συντηρητικές. Είναι η γνήσια αγανάκτιση αυτού που ταυτίζεται με τα θύματα της πατριαρχίας και τον πνίγει το δίκιο. Η πρόθεση του είναι προπάντων καλή: οι προσβολές του θα ανατρέψουν τα χιλιάδες χρόνια πατριαρχίας και slut shaming που μετέτρεψαν τις γυναίκες σε σεξουαλικά αντικείμενα τα οποία τα ποθούν,τα προσεγγίζουν και τα διεκδικούν οι άντρες, στερώντας τους κάθε ελευθερία κίνησης. Ο χαρακτηρισμός «εγωκεντρικό καριολάκι» μπορεί να ακούγεται σε πρώτη φάση σχεδόν σεξιστικός, στην πραγματικότηα όμως σκοπεύει να μας ξυπνήσει από τον πατριαρχικό λήθαργο και να μας δώσει πίσω το χαμένο μας agency μας.

Σε ευχαριστούμε λοιπον γι αυτο το φεμινιστικό μήνυμα φίλε μας, μακάρι να είχαμε περισσότερους συμμάχους σαν εσένα που καταλαβαινουν πραγματικά πώς λειτουργεί η πατριαρχία.

~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s