Γιατί Να Βοηθήσεις την Γυναίκα σου στο Σπίτι

οι δουλεις στο σπιτι.png

Ας σταθούμε λίγο σε αυτό το απόσπασμα από άρθρο του Men of Style με τίτλο «10 Φορές που οι Γυναίκες σε Βρίσκουν Απίστευτα Σέξι». Τι μας λέει αυτό το χωρίο -πέρα απο το προφανές, δηλαδή πως το άρθρο έχει γραφτεί από άντρα?
Καταρχάς πως η πατριαρχική μας κοινωνία συνεχίζει να θεωρεί αδιανόητο ένας άντρας να πιάσει σκούπα και σφουγγαρίστρα -«ΦΥΣΙΚΑ». Ο άντρας αναμένεται απλά να «βοηθάει» στις δουλείες του σπιτιού, να μην κάνει δηλαδή το μισό που του αναλογεί καθώς υπεύθυνη για τις δουλειές του σπιτιού θεωρείται by default η γυναίκα. Όχι μόνο ο άντρας απλά «βοηθάει» αλλά αυτό δεν το κάνει καν επειδή, ξερω γω, ΜΕΝΕΙ στο σπίτι και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ. Το άρθρο τον συμβουλεύει να το κάνει απλά με σκοπό να το ανταποδώσει η γυναίκα. Και καθως το βασικό κίνητρο πίσω από το άρθρο είναι οι γυναίκες να σε βρίσκουν σέξι, η ανταμοιβή του μαντεύω θα πρέπει να είναι το σεξ.
Αυτή είναι εν γένει η λογική που διέπει τη δυναμκή ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού όσον αφορά το νοικοκυριό αλλά και την ανατροφή των παιδιών. Ανεξάρτητα απο το αν η γυναίκα δουλεύει ή οχι, αυτή αναμένεται να φέρει το κυριότερο βάρος της ευθύνης ενώ ο άντρας θεωρείται άξιος θαυμασμού ακόμα και αν κάνει τα βασικά. Ένας πατέρας που θα βγάλει μόνος του το παιδί του βόλτα με το καρότσι ή ένας άντρας που θα πλύνει ένα πιάτο δεν θα θεωρηθεί απλά ανωμαλία στην πατριαρχία, θα θεωρηθεί το απόγειο της ισότητας και της φεμινιστικής επανάστασης και θα εισπράξει επαίνους και πολλά cookies. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι αντιφεμινιστές συνεχίζουν να ωρύονται πως έχουμε ισότητα αφού η γυναίκα πλέον κάνει επαγγελματικά ό,τι και ο άντρας -ξεχνώντας πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κάτι τέτοιο τη στιγμή που ήδη έχει να ανταπεξέλθει σε περισσότερες υποχρεώσεις εκτός δουλειάς.
~Hürrfem Sultan

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s