Αποκάλεσε μια γυναίκα Έλληνες άντρες κοντούς και βρήκαν την ευκαιρία εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, από αυτούς να μας αποδείξουν πόσο ψύχραιμοι, cool και χαλαροί είναι, πόσο χιούμορ έχουν σε αντίθεση με εμάς τις κομπλεξικές που παρεξηγούμαστε όταν πρωί, μεσημέρι, βράδυ σε εκατομμύρια status, ανέκδοτα, memes και ανώνυμες εξομολογήσεις μας αποκαλούν τσούλες, χοντρές, πατσαβούρες, αγάμητες ή διαλέξτε εσείς το μισογυνικό χαρακτηρισμό της μέρας. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη κάθε φορά που ένα ουδέτερο σχόλιο όπως το «κοντός» γίνεται αφορμή να υπερασπιστούν οι άντρες την τιμή τους βγάζοντας όλα τους τα κομπλεξ και δείχνοντας ξεκάθαρα πως όταν θίγονται οι ίδοι, και δη η αρρενωπότητά τους -την οποία η πατριαρχία έχει ταυτίσει με το ύψος τους- δεν είνα οι ήρεμοι έλα-μωρέ-πώς-κάνεις-έτσι-ένα-αστείο-είναι που απαιτούν από εμάς να είμαστε όταν μας βρίζουν και μας μειώνουν με τις χυδαιότερες εκφράσεις. Η υποκρισία της κοινωνίας και το ατελείωτο gashlighting που βγάζει τις γυναίκες τρελές, υστερικές και υπερευαίσθητες καταρρέει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, γιατί αν δεν είναι αυτό overreaction τότε ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι. Να σημειωθεί πως η ανάρτηση δεν έλεγε ότι της ίδιας δεν της αρέσουν οι κοντοί ή ας πούμε οτι θα έπρεπε να μείνουν σπίτι τους γιατί της χαλάνε την αισθητική αλλά και πως η ίδια στο bio της έχει απλά την φράση «Δυστυχώς πολύ κοντή» οπότε ήταν ξεκάθαρη η διάθεση αυτοσαρκασμού.
Φυσικά να τονίσουμε πως ο τρόπος που βρήκαν να ανταπαντήσουν οι χιλιάδες θιγμένοι haters περιστρεφόταν γύρω από τους κλασικούς μισογυνικούς άξονες: γυναικεία σεξουαλικότητα, εμφάνιση αλλά και ηλικία (η οποια τεχνηέντως αναφέρθηκε και στον τίτλο της αναδημοσίευσης *wink wink*) καθώς πολλοί και πολλές σκέφτηκαν να την μειώσουν στη βάση αυτή λες και αν τους είχε αποκαλέσει κοντούς καμία 20άρα θα το είχαν καταπιεί ευκολότερα. Στην ουσία το ξέσπασμα αυτό ήταν αφορμή για να επαναληφθούν όλα τα μισογυνικά μοτίβα και ολες αυτές οι κατηγορίες που προσάπτει η πατριαρχική κοινωνία στις γυναίκες γενικότερα, όχι μόνο σε αυτές που αποκαλούν τους άντρες κοντούς: ότι γαμιέται, οτι δεν γαμιέται, ότι βάφεται, ότι δεν είναι σεξουαλικά επιθυμητή, οτι ειναι σεξουαλικά επιθυμητή και αυτό το χρησιμοποιεί για να τραβήξει προσοχή και ότι απλά υπάρχει μετά τα 35.
Εμένα πάντως μου γεννήθηκε μια απορία βλέποντας τα σχόλιο και δεκάδων γυναικών. Άντε, κάνετε fat shaming γιατί εσείς είστε και θεωρείτε θα παραμείνετε αδύνατες. Άντε κάνετε και slut shaming γιατί εσείς νομίζετε θα το γλιτώστε αν παραμείνετε σεμνές και αγνές.Και οκ, κοροιδεύετε όσες είναι single μετά τα 30 γιατι νομίζετε ότι εσείς σε αυτη την ηλικία θα είστε παντρεμένες και δε θα χωρίσετε και ποτέ. Αλλά ρε κορίτσια, τα σχολια για την ηλικία των γυναικών με τι λογική τα κάνετε? Οτι εσείς δε θα φτάσετε μέχρι τα 35 ώστε όλοι να μπορούν να σας μειώνουν και να σας κλείνουν το στόμα με μια απλή αναφορά στην ηλικία σας που αυτόματα θα σας κατατάσσει σε β κατηγορίας γυναίκες (που είναι ήδη β κατηγορίας άνθρωποι).
~HurrFem Sultan