Έρχονται οι Οθωμανοί και μας Παίρνουν τις Γυναίκες

κυρα φροσυνη uncensored.png

EΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!
Αλλά κι αυτές τέτχοιες είναι, οι κάρχιες, που αντί να περιμένουν το τίμιο λαϊκό ελληνόπουλο κάθονται στους Τουρκαλάδες για τα λούσα και τις belvedere της εποχής.

Θα ήταν διασκεδαστικό να παρατηρούμε την αναστάτωση των Ελληναράδων για την σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας που έζησε τον προ-προηγούμενο αιώνα αν δεν επρόκειτο για μία ακόμα γυναικοκτονία την οποία επικροτούν. Επιπλέον αν δεν έδειχνε πως η τιμωρητική στάση της κοινωνίας προς την γυναικεία σεξουαλικότητα επιμένει στο πέρασμα των αιώνων με αποτέλεσμα οι γυναίκες να την πληρώνουν με τη ζωή τους. Αν οι σχολιαστές εκλαμβάνουν αυτή την αφήγηση ως απόδειξη ότι οι γυναίκες παραμένουν εξίσου ανήθικες μέσα στην ιστορία, οι ίδιοι στην πράξη αποδεικνύουν πως είναι μάλλον η αντρική στάση απέναντι στην γυναικεία σεξουαλικότητα που παραμένει ίδια.

Ενδιαφέρουσα εδώ είναι η χρήση της λέξης «προδοσία», η έννοια της οποίας επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει την σύναψη σεξουαλικών σχέσεων των γυναικών με άντρες άλλης φυλής αλλά ποτέ το αντίθετο. Ο άντρας που πηδάει γυναίκες του εχθρού δεν θεωρείται ποτέ προδότης -αντιθέτως θεωρείται ότι τις υποτάσσει. Η προδοσία δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση που δεν περιλαμβάνει την αποκάλυψη κάποιου στρατιωτικού ή εθνικού μυστικού, πηγάζει από την ιδέα ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι κάτι που ανήκει στους άντρες, και συγκεκριμένα στους άντρες της φυλής της, επομένως η σύναψη σχέσεων εκτός φυλής ισοδυναμεί με την παράδοση κάποιου εθνικού αγαθού στον εχθρό. Αντιθέτως, οι άντρες, έχοντας αυτόνομη σεξουαλικότητα, δεν θα κατηγορούνταν ποτέ ως προδότες παρά μόνο αν εξαιτίας αυτής της σχέσης πρόδιδαν ένα μυστικό -στην οποία περίπτωση και πάλι θα το απέδιδαν στις ικανότητες χειραγώγησης της κατασκόπου.

 

Advertisement

2 thoughts on “Έρχονται οι Οθωμανοί και μας Παίρνουν τις Γυναίκες

  1. συν τοις άλλοις είναι κι ανιστόρητοι.η Φροσύνη ήταν Γιαννιώτισσα μέσα από τα Γιάννενα.στα Γιάννενα μια χαρά πέρασαν με τον Αλή ,με τους Σουλιώτες υπήρχε πρόβλημα.στην αυλή του Αλή υπηρέτησε ο Καραισκακης ,στην στρατιωτική σχολή του φοίτησαν ο Ανδρούτσος και ο Διάκος.άριστες σχέσειs είχε με τον Κοσμά τον Αιτωλό.προδότες θεωρούνται μόνο ο Βάγιας που ως υπασπιστής του Αλή είχε ευθύνη για την σφαγή των Γαρδικιωτών και ο Πηλιογούσης που πρόδωσε τους Σουλιωτες όπως πρόδωσε ο Εφιάλτης τους 300.γιατί τσι είναι η προδοσία .κανείς γιαννιωτης δεν θεώρησε την φροσύνη προδότρια.δολοφονήθηκε απλά ως μοιχαλίδα,επειδή απέρριψε τον ιδιο τον αλή,επειδή επιπλέον η νύφη του αλή,η γυναίκα του μουχτάρ του έκανε παράπονα.η μοιχεία που τότε θεωρούνταν έγκλημα ήταν το μόνο της έγκλημα και πάλι οι γιαννιώτες θεώρησαν αυτό τον τρόπο τιμωρίας βαρβαρότητα.οπότε να λένε οτι οι υπόλοιπες ελληνίδες υπέφεραν,οχι στα γιάννενα δεν υπέφεραν και ακόμα και να υπέφεραν αυτό δεν σημαίνει τίποτα,σεξ έκανε, δεν ήταν τελώνης ή μαυραγορίτισσα.απλώς χλευάζω που και άσχετοι είναι και το παίζουν γνώστες.χρησιμοποιούν μεγάλα λόγια,εκφράσεις όπως την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς ,κάτι εντελώς σωστό γενικά αλλα που έτσι όπως το λένε αυτοί φαντάζει γελοίο, όπως φαντάζουν όλα τα λόγια στο στόμα των άσχετων και των γελοίων.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s