Ο Θάνος Ασκητής και οι «Εκ Γενετής» Υποταγή των Φιλιππινέζων

Ασκητής.png

Ο Θάνος Ασκητής δεν είναι ένα τυχαίο μισογυνικό σκουπίδι στα σχόλια κάποιας ανάρτησης του Τι λες τώρα αλλά ένας άνθρωπος που φέρει όλο το κύρος της «Επιστήμης», της φήμης και της θέσης του. Αυτό κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την αναπαραγωγή κοινών ρατσιστικών και μισογυνικών μύθων από το στόμα του.

Ερωτώμενος για την περίπτωση του 35χρονου που δολοφόνησε (τουλάχιστον) δύο Φιλιππινέζες εξέφρασε την άποψη πως:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους αυτό το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας»»

Εκ γενετής! Κάποιες φυλές έχουν το χαρακτηριστικό της υποταγής ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ! Το χαρακτηριστικό της υποταγής και της υπηρεσίας δεν έχει να κάνει σύμφωνα με τον Ασκητή με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες της χώρας προέλευσης ή του επαγγέλματος που επιτελούν στις χώρες προορισμού απουσία άλλων ευκαιριών. Ούτε καν με τον τρόπο που συγκεκριμένα οι Δυτικοί βλέπουν ιστορικά τους κατοίκους Ανατολικών χωρών μέσα από ένα οριενταλιστικό πρίσμα. Είναι στο DNA τους! Ο Θάνος Ακητής ίσως πιστεύει οτι και οι Αφρικανοί είχαν εκ γενετής το στοιχείο της υποταγής γι αυτό υπήρξαν θύματα δουλειάς για αιώνες. Ίσως πιστεύει οτι ολόκληρη η εργατική τάξη που εργάζεται στο τομέα τον υπηρεσιών ή της καθαριότητας έχει εκ γενετής το στοιχείο της υποταγής.

Για να το κάνει ακόμα χειρότερο έσπευσε να διατυπώσει και την κλασική ψυχολογική άποψη του κώλου σύμφωνα με την οποία «Μία πιθανή εγκατάλειψη της μητέρας στην παιδική ηλικία του δράστη είναι δυνατό να του προκάλεσε ανεπανόρθωτο τραύμα». Αχ, τον καημένο, είναι κι αυτός θύμα στην πραγματικότητα, και μάλιστα θύμα μιας άκαρδη γυναίκας. Γιατί ολοι ξέρουμε ότι αν η μητέρα σου δεν αφιερώσει τη ζωή της σε σένα μπορείς να καταλήξεις serial killer -serial killer γυνακών! Φυσικά η δημοφιλής αυτή ερμηνεία δεν μας εξηγεί γιατί οι γυναίκες που εγκαταλειφθηκαν από την μητέρα τους ή τον πατέρα τους δεν βλέπουμε εξίσου συχνά να γίνονται βίαιες δολοφόνοι μεταναστών που τους βοηθούν στην μετακόμιση(και άρα μάλλον θα έχουν εκ γενετής το στοιχείο της υποταγής μέσα τους).

Αγνοώντας την ασυμμετρία εξουσίας ανάμεσα σε γηγενείς και μετανάστες, μεταξύ τάξεων καθώς και μεταξύ αντρών και γυναικών οι επαγγελματίες του είδους του Θάνου Ασκητή αδυνατούν να μας εξηγήσουν γιατί ειναι σχεδον πάντα ΑΝΤΡΕΣ οι δολοφόνοι και βιαστές γυναικών και έτσι καταλήγουν σε μια ρατσιστική βιολογικοποιήση και ψυχολογικοποιηση από την οποία απουσιάζουν οι κοινωνιολογικοί παράγοντες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s