Τι κοινό έχει μια είδηση για το ότι κάποιες γυναίκες δεν ξυρίζονται με μια είδηση για το κάποιες γυναίκες βάφονται πριν τον τοκετό για να ανεβάσουν selfies? Οι θυμωμένες αντιδράσεις που προκαλούν. Ο ΘΥΜΟΣ φαίνεται να είναι η επικρατούσα αντίδραση για δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΚΑ πράγματα που κάνουν οι γυναίκες με το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑ. Χιλιάδες άνθρωποι διαβάζουν αυτές τις ειδήσεις και θυμώνουν, ακόμα περισσότεροι από αυτούς που γελάνε ή από αυτούς που στενοχωριούνται με την δήθεν κατάντια των γυναικών.
Ας μη γελιόμαστε, αυτά τα έντονα συναισθήματα είναι ακριβώς ο λόγος που σελίδες όπως το «ο τοίχος είχε τη δική του υστερία» ή το «τι λες τώρα» ανεβάζουν τέτοιες γελοίες μη-ειδήσεις. Μπορούν να στηρίζονται ακριβώς στην αγανάκτηση αντρών και γυναικών για να μπουστάρουν τον αλγόριθμό τους κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που τις δημοσιεύουν αναφέροντάς τις τάχα ως ειδήσεις, κλείνονοντας όμως το μάτι στο κοινό, δίνοντας τους το έναυσμα να ξεράσουν τον μισογυνισμό τους.
Οι άντρες νιώθουν υποχρέωση να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το ότι οι γυναίκες είναι ηλίθιες και οι γυναίκες να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις γυναίκες τις είδησης γιατι φυσικά οι ίδιες ξέρουν καλά τη θέση τους. Παρατηρώντας τις δύο ειδήσεις που μου έστειλαν κολλητά στο inbox είδα τα σχόλια να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, να κινούνται στην γραμμή του θυμού, της αγανάκτησης, της αηδία για δύο πράγματα φαινομενικά αντίθετα -οι γυναίκες της πρώτης είδησης δεν περιποιούνται το σώμα τους αρκετά και της δεύτερης το περιποιούνται υπερβολικά. Και τα δύο όμως θυμώνουν.
Μια κοινωνία που κρύβει μέσα της τόσο θυμό για όσες γυναίκες ξεφεύγουν από τα πατριαρχίακα πρότυπα, τόσο για γυναίκες που τολμούν να αψηφήσουν την αστυνόμευση τους σώματός τους όσο και για γυναίκες που τολμούν να εκθέσουν το σώμα τους στα social media, είναι μια κοινωνία που μισεί τις γυναίκες και σπεύδει να το εκφράσει αυτό ακόμα και στα πιο αθώα πράγματα.