Ένας πιο Αριστερός Αντιφεμινισμός

 

Είδαμε προημερών πως σχολίασαν διάφορα φασιστοειδή το κίνημα «Ο βιαστής Είσαι Εσύ». Εδώ βλέπουμε πώς το σχολιάζουν δύο αριστερά παρεάκια εξεχουσών διαδικτυακών προσωπικοτήτων του αντικαπιταλιστικού χώρου: rape jokes, χαχανητα, «φεμινιαζί», «ανέραστες» που θέλουν να αρέσουν αλλά δε μπορούν, «μίσανδρες», «υπερβολικές» κτλ. Βλέπετε κάποια ιδιαίτερη διαφορά? Εγώ όχι. Γιατί περιμένουμε καλύτερα απο τους «συντρόφους» και τις «συντρόφισσές» μας μας? Γιατι υποτίθεται θα έπρεπε να σκαμπάζουν απο συστημική καταπίεση. Αντιθέτως το μονο που καταλαβαίνουν είναι η προνομιάρα τους και κάνουν τους ηλίθιες, ότι τάχα εμείς λέμε οτι οι άντρες είναι «εκ γεννητής» βιαστές. Συστημική ανάλυση μονο εκεί που βολεύει αλλά για τις γυναικες χεστήκαμε -εκτός αν είναι τίποτα Κούρδισσες Κομμουνίστριες Επαναστάτριες γιατί εκεί υπερισχύει το ταξικό,αλίμονο όμως αν οι γυναικες αγωνίζονται για την δική τους απελευθέρωση από την αντρική εξουσία.

3 thoughts on “Ένας πιο Αριστερός Αντιφεμινισμός

    • Ίσως να καταλάβαινες αν είχες facebook, τωρα θα πρέπει να αρκεστείς στο ότι οι συγκεκριμένες διαδικτυακές περσόνες είναι του ευρύτερου χώρου. Μπορείς να παρατηρήσεις όμως και τα σχόλια για την Σοβιετική Ένωση που ειναι αριστερό discourse. Σε κάθε περίπτωση επειδη ήδη εμφανίστηκαν μερικοί αριστεροί άντρες που άρχισαν τα «μα αυτοί δεν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ» αριστεροί και τα λοιπά No True Scotsman, please don’t.

      Μου αρέσει!

      • Έχετε δίκιο και οι δυο: οι Σούρλας και Κιρκασίδης έχουν εδώ και καιρό ξεκόψει εντελώς από την Αριστερά, είτε με τη στενή είτε με την ευρεία έννοια. Για πολύ καιρό όμως, αυτοπαρουσιάζονταν ως θεματοφύλακες της πραγματικής Αριστεράς.

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε