Ο Πόλεμος ως Επιβεβαίωση Αρρενωπότητας

πολεμος.jpg

O πόλεμος ως αξία, ως ανδρικό ιδεώδες, ως ο υπέρτατος τρόπος επιβεβαίωσης της αρρενωπότητας. Όσο πιο πολύ λαχταράς τον πόλεμο δηλαδή όσο πιο πρόθυμος είσαι να πεθάνεις και να σκοτώσεις και όσο περισσότερο διψάς για αίμα τόσο πιο «Πραγματικός Άντρας» είσαι. Οι φόβοι, οι αμφιβολίες, η διπλωματία και η ειρηνική επίλυση των διεθνών διαφορών είναι για τίς γυναικούλες ή για τίποτα ΦΛΩΡΟΥΣ vegan Αριστερούς που έχουν εκθηλυνθεί από την πολλή σόγια. Οι Άντρακλες είναι πανέτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί η πολλή τεστοστερόνη έχει θολώσει το μυαλό τους και έχει διαστρεβλώσει κάθε αντίληψη της παγκόσμιας ιστορίας και κάθε αμερικανικής επέμβασης που εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως ούτε πραγματική βάση είχε ούτε οφέλησε τους λαούς οπου έγινε.

Βλέπουν τους εαυτούς τους ως ήρωες όπως αυτοί στα έπη ή στις Χολυγουντιανές παραγωγές και φαντασιώνονται τους εαυτούς τους να υπερασπίζονται την πολιορκημένη πατρίδα τους από τους κακούς Μουσουλμάνους. Βέβαια ο πόλεμος που θέλει να ξεκινήσει ένας υστερικός Αμερικανός Πρόεδρος που θέλει να αποσπάσει το κοινό του από τις κατηγορίες εναντίον του και για εξυπηρέτηση Αμερικανικών συμφερόντων δεν είναι ακριβώς η Άλωση της Πόλης -κι αν είναι τότε οι Ιρανοί δεν θα είχαν τον ρόλο των Οθωμανών απλά και μόνο επειδή είναι και οι δύο σκουρόχρωμοι Μεσανατολίτες αλλά των υπερασπιστών Βυζαντινών. Αυτά όμως ειναι ψιλά γράμματα για τους στρατόκαβλους της Δεξιάς που θα νιώθουν πολύ άντρες παίζοντας το πουλί τους με πλάνα βομβαρδισμών που δε θα δουν ποτέ από κοντά και που θα σκοτώνουν μελαμψά σώματα που οι ίδιοι δεν λογαριάζουν καν ως ανθρώπους.

Advertisement

One thought on “Ο Πόλεμος ως Επιβεβαίωση Αρρενωπότητας

  1. Αυτό είναι συνολικό χαρακτηριστικό του ανδρικού φύλου βέβαια μέσα στη πατριαρχία. Δηλαδή η αντίληψη της αξίας της ζωής από τον άνδρα, επέρχεται συνήθως μέσω της υπηρέτησης υψηλών ηθικών αξιών και της καθοδήγησης της κοινωνίας σε αυτά τα πλαίσια προς ένα ιδανικό. Αυτό δεν εμφανίζεται μόνο στους εθνικιστές, δεξιούς κοκ, αλλά και με έναν άλλο παρόμοιο τρόπο στην άλλη πλευρά (στην οποία ανήκω).
    Αντίθετα το γυναικείο φύλο διακρίνω δεν αντιλαμβάνεται έτσι τη ζωή, το φεμινιστικό όραμα της κοινωνίας δεν εμπεριέχει την δύναμη και την επιβολή επάνω στην κοινωνία μέσω ιδεών και οραμάτων, αντίθετα προωθεί αυθόρμητα θετικά αισθήματα και συναισθήματα όπως η καλοπέραση, η χαρά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, το χαμόγελο. Έχω καταλάβει το ανδρικό φύλο έχει δομηθεί ώστε να φοβάται αυτά τα αισθήματα που δεν μπαίνουν σε πλαίσια, να μη θέλει τη μη-βία, και εν τέλει ίσως να φοβάται και τη γυναίκα ως ανεξέλεγκτη φιγούρα. Είναι πολύ πιθανό θέλω να καταλήξω, ο κανόνας της εναλλαγής και μεταμόρφωσης των κοινωνιών μέσω βίας, να είναι ανδρική επινόηση.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s