Αντρικές Κουβέντες

Ο Παίκτης του reality που δήλωσε πως αν «δεν αδειάσει το πακέτο του» μια φορά τη μέρα έχει βιασμό μπορεί να αποπέμφθηκε θριαμβευτικά, σε ένα τελετουργικό εξορκισμού για να μας κάνει να αισθανθούμε ότι η παραγωγή και η κοινωνία σύσσωμη καταδικάζει τέτοιες ρητορικές, όπως ήταν φυσικό όμως βρήκε πολλούς υποστηρικτές -και δεν εννοούμε μόνο τους άλλους παίκτες που χασκογέλαγαν μαζί του.

Ας αποφασίσουν όμως οι απολογητές της πατριαρχίας, τι από τα δύο ισχύει? Οτι «δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι» ή ότι ΟΛΟΙ οι άντρες τα λένε αυτά με την παρέα τους? Είναι αυτές απλά «αντρικές κουβέντες» ή είναι ακραίες εξαιρέσεις? Και ας αποφασίσουν λίγο τι είναι τελικά το «Καλό Παιδί»? Είναι το κακόμοιρο ευαίσθητο αγόρι που σέβεται υπερβολικά τις γυναίκες και γι αυτό εκείνες δεν του δίνουν σημασία ή είναι αυτό που απλά επιτελεί μια επιφανειακή ευγένεια και κρατάει τις χυδαίες μισογυνικές σκέψεις για τον εαυτό του και την παρέα του? Επίσης ας αναλογιστούν λίγο, πώς γίνεται να είναι κάποιος «Καλό Παιδί» όταν δεν είναι καν καλός άνθρωπος, μισώντας και υποβιβάζοντας γυναίκες, χοντρά και ομοφυλόφιλα άτομα δηλαδή μάνι μάνι πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από τι κρίνεται η καλοσύνη κάποιου, από το πώς συμπεριφέρεται μόνο σε άλλους αρρενωπούς άντρες που θεωρεί ίσους του, καθώς οι υπόλοιποι είναι απλά λιγότερο άνθρωποι και δεν μετράνε?

Οσοι τον υπερασπίζονται γιατί τάχα τα είπε χωρίς να τα εννοεί, να ξέρει ότι οι πραγματικοί ή οι υποψήφιοι βιαστές δεν κάνουν ούτως ή άλλως τέτοιες διακρίσεις και ότι κάθε φορά που γελάτε με ένα τους «αστείο» για τον βιασμό απλά παίρνουν το μήνυμα οτι αυτό είναι αποδεκτό από την παρέα και ότι απλά έχει να κάνει με άλλους βιαστές-ή επίδοξους βιαστές- που τον καταλαβαίνουν και συμφωνούν μαζί του. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα συνενοχής όπου πολλοί καταλήγουν να πιστεύουν πως αφού όλοι γελάνε με τον βιασμό αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο κακό. Αυτό εννοούμε με τον όρο «κουλτούρα του βιασμού» και αν μας λέτε πως όλοι οι άντρες μιλάνε έτσι με την παρέα τους τότε όλοι συμμετέχουν σε αυτήν, δίνοντας το πράσινο φως στους επόμενους βιαστές.

Advertisement

2 thoughts on “Αντρικές Κουβέντες

  1. Όποιος ασχολείται με τον τύπο τον αντιμετωπίζει ως κάποιον που κάνει μια πολύ ατυχή πλάκα λες και δεν παραδέχθηκε ότι αν δεν «αδειάσει το πακέτο του» βιάζει και διαιωνίζεται η αντίληψη ότι οι βιαστές είναι τέρατα με δώδεκα κεφάλια κι εκατό χέρια που τους καταλαβαίνεις με το που θα τους δεις. Ο τρόπος που βιαζόμαστε να τον ξεπλύνουμε, ακόμα κι αυτόν τον τίποτα που γνωρίσαμε από μια σκουπιδοεκπομπή για μια εβδομάδα, δείχνει την συλλογική μας άρνηση στο να δεχθούμε ότι οι βιαστές έχουν την μούρη του καθενός μας.
    Εγώ πιστεύω ότι πραγματικά έχει βιάσει γυναίκες. Μπορεί όχι στην συχνότητα που υποστήριξε στους πιτσιρικάδες, αλλά ο βιασμός είναι συνεπής πράξη με ό,τι τον έχουμε δει να κάνει και να λέει μέσα στο παιχνίδι. Κι ο τρόπος που το είπε δεν έχει καμία σχέση με χιούμορ, έστω και αποτυχημένο. Δεν έγινε καμία ανατροπή στα λόγια του, όταν το είπε δεν γέλασε κανείς, δεν είπε στο τέλος «καλό, ε;» Ήταν μία συζήτηση- κατήχηση στους δίδυμους, στην οποία είπε στεγνά «ξες, εγώ βιάζω». Τι άλλο έπρεπε να πει για να το θεωρήσουμε ως κάτι που έχει γίνει;

    Μου αρέσει!

  2. Εντωμεταξύ το «αστείο» είναι ότι πολλ@ γράφουν ότι «είναι καλό παιδί και έκανε πλάκα»
    Καλά θα τρελαθώ…πού το είδαν το καλό παιδί; Που ο ίδιος έχει παραδεκτεί ότι κυκλοφορεί με μαχαίρι «και μην του κουνηθεί κανένας» και που έχει κάνει φυλακή;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s