Γιατί οι Χοντρές δεν Θεωρούνται ΓυναίκεςΤο «οι χοντρές δεν είναι γυναικες, είναι χοντρές» δεν είναι μόνο κομμάτι της απο-ανθρωποποίησης των χοντρών γυναικών που στερούνται την ανθρώπινη ιδιότητά τους αφού δεν είναι ούτε άντρες αλλά ούτε γυναίκες και μετατρέπονται σε ένα είδος τέρατος. Δε είναί μόνο άλλο ένα παράδειγμα εξευτελισμού των χοντρών γυανικών που δύσκολο συναντάμε ανάλογο για τους άντρες καθώς, παρά την χοντροφοβία που και αυτοί αντιμετωπίζυν, δεν ακούγεται αντίστοιχα οτι «οι χοντροί δεν είναι άντρες είναι χοντροί».
Το «Οι χοντρές δεν είναι γυναικες είναι χοντρές» αποτελει και εξήγηση στο γιατί οι μισογύνηδες κάνουν δηλώσεις όπως ότι θα το λάτρευαν αν τους παρενοχλεί σεξουαλικά ή και βίαζε μια γυναίκα ή ότι πχ οι γυναικες μπορούν να βρούν σεξ όποτε θελουν: γιατί όταν μιλάνε για γυναικες έχουν ήδη αποκλείσει αυτές που δε θεωρούν σεξουαλικά επιθυμητές με τα δικά τους πατριαρχικά κριτήριά. Γιατί με τον όρο «γυναικα» εννοούν μόνο τις λεπτές και συμβατικά όμορφες γυναίκες έτσι που οι υπόλοιπες καθιστανται είτε αόρατες είτε απλά μη-γυναικες.
Η ιδια η έννοια της γυναικας είναι ταυτισμένη με την γαμήσιμη γυναικα γιατί η γυναίκα τόσο ορίζεται μέσα από την αντρική ματιά που όσες δεν την ευχαριστούν απλά δεν είναι γυναικες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s